Openbaar Ministerie

OM eist in hoger beroep 6 jaar cel voor gewapende overval in woning

30 augustus 2011 - Ressortsparket Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep gevangenisstraffen van respectievelijk 6 en 5 jaar geëist tegen twee mannen die ervan verdacht worden op 9 februari 2010 in Naaldwijk een gewapende overval in een woning te hebben gepleegd. De overval vond op klaarlichte dag plaats.

Door zich voor te doen als medewerkers van een gasbedrijf, zijn de verdachten de woning binnengedrongen. De vrouw en zoon die thuis waren zijn bedreigd met een wapen en een stroomstootwapen en zijn vastgebonden toen het huis werd doorzocht. Toen de man des huizes thuis kwam is ook hij bedreigd en vastgebonden. De overvallers vertrokken met een portemonnee, creditcards, een geldbedrag en een horloge.

Ten aanzien van de hoofdverdachte is het OM van mening dat de gewapende overval en vrijheidsberoving kan worden bewezenverklaard. De medeverdachte zou de man hebben gebracht, deed de babbeltruc, haalde hem op en zou meedelen in de buit, aldus het OM .

De rechtbank veroordeelde de verdachten eerder tot gevangenisstraffen van 6 en 5 jaar. Beide verdachten stelden hoger beroep in tegen de uitspraak.

Aanpak overvallen
Het Openbaar Ministerie treedt hard op tegen verdachten van een overval. Het OM eist daarbij hoge straffen, meestal een gevangenisstraf. Het OM wijst daarbij ook op de onrust die overvallen teweegbrengen in de samenleving. De rechter legt in bijna alle gevallen een gevangenisstraf op en volgt doorgaans de forse eis van het OM.

Uitspraak (naar verwachting) op 13 september as.