Openbaar Ministerie

OM eist 7 jaar gevangenisstraf in hoger beroep doodslag in kraakpand Amsterdam

30 augustus 2011 - Ressortsparket Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) Amsterdam heeft vandaag in hoger beroep 7 jaar gevangenisstraf geëist tegen een man die ervan wordt verdacht begin januari 2010 betrokken te zijn geweest bij het overlijden van een man in een kraakpand in de Bankastraat te Amsterdam.

Het OM is van mening dat sprake is van doodslag. "Met een geschoeide voet tegen het hoofd aanschoppen en zeker op het moment dat het slachtoffer al op de grond ligt, aanvaard je bewust het risico op een fatale afloop omdat voor ieder weldenkend mens helder is dat het hoofd een kwetsbaar onderdeel van het lichaam is", aldus het OM. Daarbij is het OM van mening dat een gevangenisstraf van 7 jaar recht doet aan de ernst van de feiten. "Er is sprake van een zeer ernstig delict. Door toedoen van verdachte heeft een jong persoon van 23 jaar het leven gelaten. Hij laat een moeder en vrienden achter. Hij heeft onherstelbaar leed toegebracht. Alleen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor langere duur kan aan de ernst tegemoet komen", aldus het OM.

De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot 7 jaar gevangenisstraf. De verdachte stelde hoger beroep in tegen deze uitspraak. De zaak tegen een medeverdachte wordt later dit jaar behandeld.

Uitspraak (naar verwachting) op 13 september as.