Gemeente Krimpen aan den IJssel


Start vaccinatiedagen CJG Rijnmond

Op woensdag 31 augustus start het Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond met de derde ronde van de vaccinatiedagen. Eerder dit jaar vonden ronden één en twee plaats.
Tijdens de derde ronde vaccineert het CJG tegen baarmoederhalskanker (HPV). CJG Rijnmond vaccineert op dertien verschillende locaties in de regio. In totaal worden er 7.000 meisjes voor de HPV-vaccinatie verwacht.

Inenting tegen baarmoederhalskanker

Jaarlijks krijgen ongeveer 600 vrouwen baarmoederhalskanker. Gemiddeld sterven elk jaar 200 vrouwen aan deze ziekte. Baarmoederhalskanker krijgt men alleen na infectie met het humaan papillomavirus, kortweg HPV. De vaccinatie beschermt tegen twee typen van het HPV-virus (HPV 16 en HPV 18) die samen 70% van alle gevallen van baarmoederhalskanker veroorzaken.

De vaccinatie bestaat uit drie inentingen. Voor een zo goed mogelijke bescherming is het belangrijk dat meisjes alle drie de inentingen halen. De vaccinatiedagen zijn gestart met een eerste ronde in de maand maart. Alle meisjes geboren in 1998 zijn hiervoor uitgenodigd en meisjes die vorig jaar ingeënt zijn en nog één of twee vervolgentingen nodig hadden.
De vaccinaties beschermen niet volledig tegen baarmoederhalskanker. Daarom blijft het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker, `het uitstrijkje', ook voor gevaccineerden belangrijk.

Locatie en datum

Krimpen aan den IJssel
CJG Krimpen aan den IJssel
Meerkoetstraat 79
2922 GM Krimpen aan den IJssel
Dinsdag 6 september 2011 13.00 - 16.00 uur

Meer informatie

CJG Rijnmond sluit aan bij de landelijke communicatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De insteek is om kinderen en hun ouders zo goed mogelijk te informeren over de vaccinaties, zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken om al dan niet naar de vaccinatiedagen te komen. Informatie staat op de website: www.cjgrijnmond.nl en op de website van het RIVM: www.rivm.nl.