Gemeente Bernheze


Bernheze pakt laaggeletterdheid aan

Maandag 5 september ondertekenen de gemeente Bernheze, ROC de Leijgraaf en Vivaan een samenwerkingsovereenkomst waarin ze toezeggen de laaggeletterden in Bernheze op te sporen en zo goed mogelijk te begeleiden.

Naar schatting zijn er in Bernheze 2850 laaggeletterden. Zij kunnen door het gebrek aan lees-en schrijfvaardigheid de aansluiting op de samenleving missen en moeten daardoor vaker een beroep doen op de gezondheidszorg en sociale zekerheidsvoorzieningen. Bernheze wil samen met de gemeente Veghel, ROC de Leijgraaf en Vivaan de laaggeletterdheid aan gaan pakken met het project `Leren? Gewoon doen!'. In Bernheze start het project met de ondertekening van de
samenwerkingsovereenkomst.

De kracht van het project zit vooral in het inzetten van instanties die nu al relatief veel en goede contacten met de doelgroep hebben. Zij kunnen meer en beter dan de onderwijsinstellingen de doelgroep bereiken en motiveren deel te nemen aan het scholingsprogramma. De opzet van het project is ontwikkeld door Marian Janssen-de Goede van Zet een Punt. De lessen worden uitgevoerd door ROC de Leijgraaf, Vivaan wordt ingezet bij de werving en de publiciteit.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35