Gemeente Halderberge


Energie-ambassadeurs gezocht

Sinds eind vorig jaar geven vrijwilligers als energieambassadeur advies aan woningeigenaren over energiebesparende maatregelen in de woning. Om komend seizoen nog meer woningeigenaren te kunnen adviseren, zoekt de Energiemarktplaats West-Brabant nieuwe vrijwilligers die als energieambassadeur actief willen zijn.

Iedereen met technische interesse, affiniteit met energiebesparing en enthousiasme om woningeigenaren te adviseren kan energieambassadeur worden. De specifieke kennis die nodig is, krijgt u aangereikt in een tweedaagse cursus. U leert daarin te kijken naar aspecten als ventileren, verwarmen en isoleren. Daarna kunt u in uw eigen gemeente bij mensen thuis zelfstandig technisch advies uitbrengen en weet u alles over de verschillende subsidiemogelijkheden. U helpt ze kortom bij het verhogen van het wooncomfort en besparingen op de energierekening. De gratis adviezen van de energieambassadeurs worden altijd zeer gewaardeerd.

De Energiemarktplaats West-Brabant is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Woensdrecht, en de Regionale Milieudienst. Met tal van maatregelen, waaronder de gratis woningadviezen, streven zij naar een lager energieverbruik in de regio en daardoor een vermindering van CO2-uitstoot.

De eerstvolgende cursus Energieambassadeur start op 15 september. Op de website energiemarktplaatswestbrabant kunt zich opgeven of telefonisch bij de Regionale Milieudienst (0165) 58 20 00.