SNS Reaal Groep

Sterke stijging beheerd vermogen SNS Fondsen

maandag 29 augustus 2011

In de eerste zes maanden van 2011 is het eigen vermogen van SNS Beleggingsfondsen N.V. fors toegenomen met ¤ 1.675,8 miljoen tot ¤ 5.063 miljoen, een stijging van 49,5% ten opzichte van 31 december 2010. In het bijzonder SNS Euro Mixfonds, SNS Euro Obligatiefonds en SNS Euro Liquiditeitenfonds hebben een flinke stijging in het fondsvermogen laten zien. Deze stijging is vooral het gevolg van waardeoverheveling naar de fondsen van SNS Beleggingsfondsen.

De plaatsing van aandelen kwam uit op ¤ 1.772,2 miljoen (eerste halfjaar 2010: ¤ 95,7 miljoen). Ontwikkelingen op de wereldwijde effectenbeurzen zorgden voor negatieve resultaten ter grootte van in totaal ¤ 7,7 miljoen (eerste helft 2010: ¤ 6,7 miljoen). In mei 2011 werd dividend uitgekeerd voor een bedrag van in totaal ¤ 88,7 miljoen (2010: ¤ 84,1 miljoen).

Toepassing ESG filter nu ook op SNS Euro Vastgoedfonds Per 1 juli 2011 is de toepassing van de ESG (Environmental, Social & Governance) filter uitgebreid naar het SNS Euro Vastgoedfonds. Vastgoed is een beleggingscategorie waar op het gebied van ESG veel vorderingen nodig én mogelijk zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om het gebruik van duurzame materialen in de bouw, om het realiseren van vastgoed aan de hand van efficiënte omgang met waterverbruik en energie, en om grotere bewustwording bij gebruikers en ontwikkelaars. Daarnaast wordt ook kritisch gekeken naar social en corporate governance van ondernemingen. Het SNS Euro Vastgoedfonds zal in samenwerking met GES Investment Services AB (GES) worden verduurzaamd. GES is een bedrijf dat zich specifiek richt op het analyseren van bedrijven op ESG-criteria.

Beschikbaarheid halfjaarbericht
Een overzicht van de resultaten van SNS Beleggingsfondsen over het eerste halfjaar 2011 is terug te vinden in het Halfjaarbericht 2011, dat vanaf maandag 29 augustus beschikbaar is via snsbeleggingsfondsen.nl. Het halfjaarbericht is ook schriftelijk te bestellen bij SNS Beleggingsfondsen Beheer B.V., postbus 8000, 3500 RA Utrecht of via 030 - 291 55 44.

Over SNS Beleggingsfondsen
SNS Beleggingsfondsen richt zich op de markt voor vermogensopbouw. De aandacht gaat vooral uit naar lange termijn beleggingen, waarbij beleggers kunnen kiezen uit een aanbod van zeventien fondsen en combinaties van deze fondsen. SNS Beleggingsfondsen maakt deel uit van SNS Bank N.V., dat onderdeel is van het beursgenoteerde SNS REAAL.