Politiebond ACP

ACP plaatst kanttekeningen bij uitvoeringsrichtlijn loopbaanbeleid

De politievakbonden en de minister van Veiligheid & Justitie hebben eind vorig jaar de tweede fase van de regeling Harmonisatie Arbeidsvoorwaarden Politie (HAP II) afgerond. Daarin zijn onder meer afspraken gemaakt over het loopbaanbeleid binnen de basispolitiezorg van schaal 4 naar schaal 8. De werkgever heeft hier een uitvoeringsrichtlijn voor ontwikkeld, waarbij de ACP een aantal kritische kanttekeningen plaatst.

De afspraak over het loopbaanbeleid binnen de basispolitiezorg is vastgelegd in een circulaire die op 18 november 2010 openbaar is gemaakt. Het doel van deze afspraak was en is om uniformiteit te creëren in de regionale loopbaanafspraken die voorheen golden. In de circulaire zijn verschillende eisen en voorwaarden opgenomen, waaraan politiemensen binnen de basispolitiezorg moeten voldoen om te kunnen doorstromen. Aan welke eisen een politieman of -vrouw moet voldoen, is afhankelijk van welke functie hij of zij heeft.

Nadere eisen

De Raad van Korpschefs (RKC) heeft de uitvoeringsrichtlijn, na deze aan de korpsen te hebben verzonden, ook aan de ACP toegestuurd. De ACP heeft deze kritisch bestudeerd. Daarbij is de ACP tot de conclusie gekomen dat er nadere eisen worden genoemd die niet overeenkomen met de circulaire van de regeling HAP II. Het gaat bijvoorbeeld om eisen, zoals het koppelen van het loopbaanbeleid aan de financiële situatie van het korps en het vooraf bepalen of een medewerker überhaupt wel in aanmerking komt voor doorstroming. Een andere eis is dat voor de doorstroom van schaal 7 naar schaal 8 altijd een assessment verplicht is, zelfs voor medewerkers die de opleiding niveau 4 of een gelijkwaardige opleiding in het regulier onderwijs hebben afgerond.

Onaanvaardbaar

De ACP vindt het onaanvaardbaar dat er, zonder overleg met de betrokken partijen, wordt afgeweken van de gemaakte afspraken. Bovendien gelden de afspraken in de uitvoeringsrichtlijn met terugwerkende kracht vanaf het moment dat de circulaire Loopbaanbeleid openbaar is gemaakt. Ook daar moet rekening mee worden gehouden. Daarom laat de ACP dit onderwerp wederom met hoge prioriteit op de agenda plaatsen van het eerstvolgende landelijk overleg met de minister.