Politie Zeeland


---

1436-2011 Hennepkwekerij ontmanteld in Yerseke
In een schuurtje bij een woning aan de Kijkuit is woensdagmorgen een hennepkwekerij van 92 planten ontdekt.
Ter plaatse zijn door de politie twee mannen uit Yerseke aangehouden van 24- en 55 jaar. Door medewerkers van de gemeente werden alle planten alsmede de benodigde apparatuur afgevoerd om te worden vernietigd.
Verder werden in de tuin van de woning nog twee gestolen fietsen aangetroffen. De fietsen zijn in beslaggenomen.

1437-2011 Aanhouding voor bedreigende teksten op Twitter
In zijn woonplaats is dinsdagmiddag een 19-jarige man uit Kapelle aangehouden. Hij had via Twitter bedreigende teksten verspreid.
Hij is na verhoor vanmiddag weer in vrijheid gesteld. Het proces-verbaal is opgestuurd naar de officier van justitie.

Politie Zeeland wordt steeds alerter op berichten die verschijnen via de sociale media waarin bedreigende, beledigende en discriminerende teksten worden gebruikt. Als er meldingen bij de politie binnenkomen, worden deze onderzocht.

1438-2011 Overval op hotel in Terneuzen
Vanmiddag omstreeks 14.40 uur werd door twee mannen een gewapende overval gepleegd op hotel Triniteit aan de Kastanjelaan in Terneuzen.
Op dat moment werd in het hotel een goudinkoopdag gehouden en waren veel mensen aanwezig. Niemand raakte gewond. Bij de overval werd mogelijk gebruik gemaakt van een vuurwapen en een steekwapen. De daders zijn met een nog onbekend geldbedrag en sieraden weggelopen en later in een auto gestapt in de Esdoornlaan. Er is onmiddellijk een grootschalig onderzoek opgestart door de politie. Door diverse eenheden wordt gepost op de route Terneuzen - Middelburg maar ook richting Belgische grens. Ook zijn de Belgische collega's geïnformeerd om uit te kijken naar een verdachte auto. Een politiehelicopter is ook ingezet.

Signalement overvallers: Twee mannen met een normaal postuur, ca 1.75 cm lang. Dader één heeft een donker getint uiterlijk, dader twee een licht getint.

Politie is nog op zoek naar getuigen en dan met name naar een meisje die via via heeft laten weten dat ze een auto heeft zien wegrijden met twee personen erin. Zij kunnen zich melden op 0900-8844.

Getuigen die anoniem informatie aan Politie Zeeland willen geven, kunnen contact opnemen met de Criminele inlichtingen Eenheid (CIE) van Politie Zeeland onder nummer: 06-18176703. Bij de CIE is uw anonimiteit absoluut gewaarborgd. Uw informatie kan wellicht bijdragen tot het oplossen van deze overval.

Indien getuigen niet met de politie willen praten dan kunnen ze contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.





Politie Zeeland