Openbaar Ministerie

OM eist in hoger beroep 30 maanden gevangenisstraf tegen masseur voor zedenmisdrijven

31 augustus 2011 - Ressortsparket Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) Amsterdam heeft vandaag in hoger beroep 30 maanden gevangenisstraf geëist tegen een man die zich schuldig zou hebben gemaakt aan verkrachting van en ontuchtige handelingen bij verschillende vrouwen.

Volgens het OM heeft de verdachte in de periode van oktober 2005 tot december 2007 twee vrouwen verkracht en bij twee andere vrouwen ontuchtige handelingen gepleegd. De slachtoffers waren cliënten van de verdachte, die werkzaam was als masseur/magnetiseur in Heerhugowaard.

De advocaat-generaal van het OM is van mening dat de verdachte ontoelaatbare grenzen heeft overschreden. "De slachtoffers waren kwetsbare vrouwen die de verdachte vertrouwden. Verdachte heeft deze situatie misbruikt zonder zich rekenschap te geven hoe zeer hij de betrokken vrouwen tot in het diepst van hun ziel heeft gekwetst." Het OM is van mening dat een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 30 maanden recht doet aan de ernst van de feiten.

De rechtbank Alkmaar veroordeelde de verdachte eerder tot een gevangenisstraf van 30 maanden. De verdachte ging tegen dit vonnis in hoger beroep.

Uitspraak (naar verwachting) op woensdag 14 september a.s..