Last-minute Burendag bijdragen tot 500 euro nog beschikbaar

Persbericht van Oranje Fonds

Utrecht, 30 augustus 2011 - Burendag initiatiefnemers Oranje Fonds en Douwe Egberts verruimen de deadline voor het aanvragen van de Burendag bijdrage. Enthousiaste buren kunnen nu tot en met 10 september hun aanvraag tot 500 euro indienen bij het Fonds. Tot nu toe kwamen ruim 2200 buurtideeën binnen met daarbij een beroep op deze bijdrage, dit is een record ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Er is echter nog geld beschikbaar en het is niet te laat om mee te doen. De ambitie is om dit jaar een recordaantal Nederlanders Burendag te laten vieren.

Het Oranje Fonds en Douwe Egberts organiseren dit jaar al weer voor de 6e keer Burendag op zaterdag 24 september. Zij verwachten dit jaar zo'n 1,25 miljoen buren op de been te brengen. "Wij zijn heel blij dat Nederlanders samen Burendag organiseren. Zo beleven ze een gezellige dag en doen ze samen iets goeds voor elkaar en de buurt", aldus Ronald van de Giesen, directeur Oranje Fonds. Het thema dit jaar is: Koppen bij elkaar. Burendag 2011. Steek dus de koppen bij elkaar en verzin een goed idee voor Burendag.

Douwe Egberts inspireert buren om, onder het genot van een heerlijke kop koffie, zo veel mogelijk ideeën te bedenken die de buurt nog leuker maken. Kortom: goede ideeën beginnen met goede koffie. "Koffie maakt namelijk alert en houdt mensen scherp. Dat zijn twee ingrediënten voor goede ideeën", aldus Harm-Jan van Pelt, algemeen directeur van Douwe Egberts Retail.
Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen. Daarom krijgt iedereen met een goed idee voor een leukere buurt tot 500 euro om het op Burendag uit te kunnen voeren. Het Oranje Fonds heeft in totaal 1,5 miljoen euro beschikbaar voor aanvragen tot en met 10 september. Via www.burendag.nl kan iedereen zijn idee indienen en geld aanvragen en inspiratie opdoen.

*




Razende Robot Reporter