Politie Hollands Midden

Alphen aan den Rijn - Brom- en snorfietscontrole

Alphen aan den Rijn, 31-08-2011 o Politie Hollands Midden heeft op dinsdag 30 augustus en op woensdag 31 augustus een brom- en snorfietscontrole gehouden ten behoeve van de verkeersveiligheid. Een brommer die hard rijdt, is een gevaar op de weg. Te hard rijden is vaak de oorzaak van een ongeval, daarom controleert de politie of brommers opgevoerd zijn.

De politie maakte bij de controle gebruik van een rollerbank. Hiermee gaat zij na of de brom- of snorfiets niet harder kan dan maximaal is toegestaan. Een bromfiets mag niet harder dan 45 km per uur kunnen en een snorfiets niet harder dan 25 km per uur.

Op dinsdagmiddag 30 augustus werd gecontroleerd aan de Burgemeester Bruinslotsingel. Er zijn circa tien à vijftien brommers gecontroleerd. De politie controleerde of het rij- en kentekenbewijs in orde waren en de brommers werden getest op de rollerbank. In totaal konden vier brommers harder dan toegestaan. De bestuurders hebben hiervoor een bekeuring gekregen.

Op woensdag 31 augustus controleerde de politie aan het Raoul Wallenbergplein. Er werden in totaal 35 brommers gecontroleerd en daarvan gingen er dertien te hard. De bestuurders hebben hiervoor een bekeuring gekregen.