Belgische Federale Overheid


* FOD Volksgezondheid neemt deel aan twee 'biodiversiteitsbeurzen'

FOD Volksgezondheid neemt deel aan twee 'biodiversiteitsbeurzen'

Datum: 31 augustus 2011

In het weekend van 2, 3 en 4 september 2011 neemt de FOD Volksgezondheid deel aan twee beurzen die de biodiversiteit in de kijker zetten: Valériane in Namen en Prominant in Geel.

Van vrijdag 2 tot zondag 4 september vindt u een stand van de FOD Volksgezondheid op de Valériane-beurs in de Expo van Namen. Dit jaar staat die beurs in het teken van de bij, de koningin van de biodiversiteit. U komt er alles te weten over hun leven in kolonies en de bijenteelt maar ook over biodiversiteit en tuinieren, ... U kunt er honing proeven en zelf nestkastjes maken. Bovendien is er kinderanimatie voorzien.

Op zondag 4 september kunt u een stand van de FOD Volksgezondheid bezoeken op de plattelandsbeurs Prominant op de weiden rond de Hooibeekhoeve in Geel. Op deze beurs kunt u proeven van allerlei hoeve- en streekproducten, ontdekken hoe u de tuin op een ecologische manier kunt aanplanten, allerlei demonstraties volgen, ... Ook hier is er kinderanimatie en verder maakt u kans om nog dezelfde avond een vlucht met een luchtballon te maken.

Alle praktische informatie vindt u op de website van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Externe link