Provincie Limburg


Mogelijk vertrek KMS uit Weert

Het college van Gedeputeerde Staten van Limburg heeft kennis genomen van de mogelijkheid dat de minister van Defensie, de heer Hillen de Koninklijke Militaire School (KMS) uit Weert verplaatst naar de Veluwe.

Er bestaat weliswaar begrip voor de noodzaak om 's Rijks financiën op orde te brengen en voor het feit dat ook Defensie daar een bijdrage aan moet leveren maar dat maakt de slag voor Limburg, in het bijzonder voor Weert en omgeving, niet kleiner. Het vertrek van de KMS betekent een gevoelig verlies aan directe en indirecte werkgelegenheid. Limburg heeft de afgelopen jaren al veel defensiewerkgelegenheid ingeleverd. De kazernes in Venlo, Roermond en Maastricht zijn al gesloten. Nu dreigt de laatste kazerne zijn deuren te sluiten. Het provinciebestuur zal daar niet zo maar in berusten. In samenspraak met de gemeente Weert zullen GS een actieve lobby opzetten om de Tweede Kamer en de minister van Defensie te overtuigen van het belang van de KMS voor Weert en van Weert voor de KMS.

Na eerdere zorgwekkende berichten met betrekking tot het betaalkantoor in Eijgelshoven, Kerkrade, bevat de brief het goede nieuws dat deze functie niet uit de regio verdwijnt en zich zelfs kan doorontwikkelen naar meer dienstverlening en dus werkgelegenheid.

Het College van Gedeputeerde Staten zal zich ervoor inspannen dat de nieuwe locatie van het betaalkantoor zo dicht mogelijk bij de huidige locatie gevonden wordt.