Provincie Noord-Holland

Westeinderplassen, Vrouwentroost Aalsmeer: zwemverbod opgeheven

31 augustus 2011 -

Het zwemverbod voor de Westeinderplassen, Vrouwentroost te Aalsmeer is opgeheven. Wel geldt er een waarschuwing in verband met blauwalg. Deze waarschuwing geldt ook voor de locatie Westeinderplassen, Zwemsteiger Herenweg.

De provincie Noord-Holland besloot op vrijdag 26 augustus een zwemverbod in te stellen nadat in het water een bacteriologische overschrijding (e-coli) was geconstateerd. Afgelopen maandag is het water opnieuw gecontroleerd. Dit onderzoek wijst uit dat er geen sprake meer is van een bacteriologische overschrijding. Uit het onderzoek blijkt wel dat er blauwalg in het water aanwezig is. De provincie heeft besloten een waarschuwing af te geven.

Bij een waarschuwing is er een gering gezondheidsrisico. Vooral kwetsbare groepen (jonge kinderen, oudere mensen) wordt afgeraden te gaan zwemmen. Voor anderen kan zwemmen geen kwaad, zolang men geen water binnenkrijgt.

Actuele informatie
De provincie geeft dagelijks actuele informatie over de kwaliteit en veiligheid van zwemlocaties in Noord-Holland via de website, via de zwemwatertelefoon (0800-9986734) en op teletekst.
---