Gemeente Smallingerland


Verkeersmaatregelen Raadhuisplein

In verband met de werkzaamheden Raadhuisplein en Drift.

Deze week is een begin gemaakt met de werkzaamheden aan de centrumzijde van het Raadhuisplein: het opruimen van de bestrating van het parkeerterrein en het verwijderen van straatmeubilair, verlichting en boomstronken. Met deze werkzaamheden is ook de mogelijkheid om op het plein te parkeren komen te vervallen. Het publiek wordt met flyers en andere communicatiemiddelen gewezen op alternatieve parkeermogelijkheden in en rondom het centrum. Aan de zuidzijde van het centrum biedt de parkeergarage aan het Van Knobelsdorffplein een goed en betaalbaar alternatief.

Aan de westzijde van het Raadhuisplein, voor Halfords langs, is inmiddels een verkeersmaatregel ingevoerd die inhoudt dat daar uitsluitend eenrichtingsverkeer mogelijk is. Voor de bezoekers aan de betreffende winkels zijn parkeervakken aangegeven, de parkeerduur is beperkt tot een half uur. Ter hoogte van Scheer & Foppen is een laad- en losstrook aangegeven voor bevoorradend vrachtverkeer. Parkeren is in het hele centrum uitsluitend toegestaan in parkeervakken. Wie daarbuiten parkeert riskeert een boete.

Aan de Driftzijde worden naar aanleiding van klachten van bewoners van De Meent en De Singel nadere maatregelen genomen. De ontsluiting van De Meent vanaf De Drift wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Singel en het Vallaatsterend worden afgesloten voor niet bestemmingsverkeer. Op deze wijze wordt sluipverkeer, dat de omleidingsroute over de Zuiderdwarsvaart niet volgt, geweerd.