Warchild


ASN bank en War Child helpen kinderen in Congo

31 augustus 2011 - Milou (17) "Tijdens de oorlog ben ik ontvoerd door rebellen. Het leven in de bush was verschrikkelijk. Ik was alleen maar een gebruiksvoorwerp. Gelukkig kwam ik via een aardige buurman terecht bij een lokale partnerorganisatie van War Child."

Meisjes in witte jurk in een rij
Milou volgde `She Deals' van War Child in Congo. In dit project doen meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld samen creatieve activiteiten zoals tekenen en theater. Door een band aan te gaan met leeftijdsgenootjes krijgen ze weer zelfvertrouwen. Ze volgen ook groepsgesprekken waar ze leren omgaan met hun emoties. Daardoor kunnen ze weer positieve relaties opbouwen met volwassenen zodat ze terug opgenomen worden in hun samenleving.

ASN en War Child
Hoofdsponsor ASN steunt dit project! Daar zijn wij hen natuurlijk ontzettend dankbaar voor! De missie van de ASN bank is de bevordering van een rechtvaardige samenleving. Zij investeren daarom niet in wapens. De bank speelt ook een actieve rol. Samen met klanten van ASN zijn er vier thema's geselecteerd waaronder samengewerkt wordt met partnerorganisaties. Het project van War Child is langdurig gekoppeld aan het thema "tegen wapenindustrie".

Kijk voor meer informatie op ASNbank.nl

Meehelpen
Jij kunt meisjes als Milou helpen door je bankzaken te regelen bij de grootste duurzame bank van Nederland. Vraag een ASN creditcard aan of open een ASN ideaalsparen rekening. Kies voor het thema `tegen wapenindustrie' en je helpt War Child de oorlog uit een kind halen.

Lees hier meer over Milou >>