Gemeente Breda

Samenspel; Uitvoeringsplan combinatiefuncties Breda 2012-2014 In 2012 wordt het aantal combinatiefunctionarissen in Breda uitgebreid van 16 naar 24 formatieplaatsen. Deze functionarissen verbinden onderwijs, sport en cultuur en geven een stevige impuls aan Brede scholen, sport en cultuur. Het College van burgemeester en wethouders heeft de notitie `Samenspel, uitvoeringsplan combinatiefuncties Breda 2012 - 2014' vastgesteld. Hierin staat wat de gemeente Breda de komende jaren met de inzet van combinatiefunctionarissen wil bereiken en hoe uitbreiding van de capaciteit wordt vormgegeven. De functionarissen zijn vanaf 2012 in dienst bij één van de werkgevers Sportservicebureau Noord-Brabant of Nieuwe Veste en worden vandaar gedetacheerd naar scholen, sportverenigingen en instellingen.

"De combinatiefunctionarissen die in 2012 aan de slag gaan, krijgen als belangrijkste opdracht meer kinderen kennis te laten maken sport en cultuur(educatie) en dit aanbod kwalitatief te verbeteren. Zo kunnen de talenten onder de Bredase jeugd verder worden ontwikkeld. Eén van de doelen is dat er betere verbindingen komen tussen bestaand aanbod en nieuwe activiteiten en vooral in de buurten en wijken," volgens Bob Bergkamp, wethouder Maatschappelijke Ontwikkeling.

De inzet van 24 formatieplaatsen `combinatiefunctionaris' is mogelijk dankzij een bijdrage van het Rijk vanaf 2012. Vanaf 2008 zijn er in totaal 29 combinatiefunctionarissen (16 formatieplaatsen) in Breda actief en zij werken binnen dertien projecten en via zes verschillende organisaties. Op basis van een evaluatie van deze inzet en actuele beleidsdoelen is een plan opgesteld voor 2012 tot en met 2014. Voor de periode 2012 - 2014 is een bedrag beschikbaar van ruim 4,6 miljoen euro. De wethouder zal de uitvoering bespreken met de raadscommissie maatschappij.

Inzet vooral vanuit wijk en buurt

Het is de bedoeling dat de kwaliteit van bewegingsonderwijs in het primair onderwijs verbeterd wordt. Hierbij wordt een koppeling gelegd met het buitenschools sport- en beweegaanbod, dat zo ook een impuls krijgt. Daarnaast gaan de functionarissen een bijdrage leveren aan het versterken en vergroten van het aanbod cultuureducatie.

De inzet moet leiden tot verbetering van de samenwerking tussen onderwijs (po en vo) en sport en cultuur, zowel op wijkniveau als stedelijk. Zo kunnen sportverenigingen, culturele organisaties en het onderwijs gezamenlijk aanvragen indienen voor formatie c.q. activiteiten.

De daadwerkelijke inzet van de medewerkers is hoofdzakelijk wijkgericht, waarbij zij plannen uitvoeren die een bijdrage leveren aan de beleidsdoelen van de gemeente.

Sportverenigingen krijgen met het oog op hun maatschappelijke functie ondersteuning van de combinatiefunctionarissen.

Ten slotte kunnen individuele talenten en verenigingen met een topsportambitie, ook voor sporters met een beperking, door deze functionarissen ondersteund en begeleid worden.

Twee werkgevers

Er is gekozen voor centraal werkgeverschap omdat dat de beste garantie biedt om de kwaliteit van de inzet te verbeteren. Voor de sector `cultuur en onderwijs' wordt Nieuwe Veste werkgever. De functionarissen die gaan werken in de sector `sport en onderwijs' komen in dienst bij Sportservice Noord-Brabant. Sportservice verzorgt voor verschillende gemeenten in Brabant het werkgeverschap van combinatiefunctionarissen. In oktober start de werving van personeel en met de werkgevers is afgesproken dat ze voorrang geven aan mensen die op dit moment een combinatiefunctie in Breda vervullen en die voldoen aan de competentieprofielen.

Aanvragen toetsen

`Samenspel' bevat verder het toetsingskader `Toetsingskader inzet combinatiefunctionarissen 2012' dat de gemeente hanteert als leidraad voor de beoordeling van aanvragen voor de inzet van combinatiefunctionarissen. De Algemene subsidieverordening Breda is van toepassing. Het Bestuurlijk Overleg Breda, waar alle Bredase schoolbesturen zijn vertegenwoordigd, geeft advies en daarnaast zijn de twee werkgevers bij beoordeling van de aanvragen betrokken.

Breda, 31 augustus 2011

CAPTION: Bijlagentabel
Bijlage Grootte
samenspel.pdf... 581.87 KB
Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.
Deel Samenspel; Uitvoeringsplan combinatiefuncties Breda 2012-2014 op Twitter Deel Samenspel; Uitvoeringsplan combinatiefuncties Breda 2012-2014 op Facebook Deel Samenspel; Uitvoeringsplan combinatiefuncties Breda 2012-2014 op Hyves
Definitief ontwerp 30km-gebieden Biesdonk en Linie vastgeste...

Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week de definitieve ontwerpen voor de inrichting van de 30km-gebieden Biesdonk en Linie vastgest...
0 reacties
Deel Definitief ontwerp 30km-gebieden Biesdonk en Linie vastgesteld op Twitter Deel Definitief ontwerp 30km-gebieden Biesdonk en Linie vastgesteld op Facebook Deel Definitief ontwerp 30km-gebieden Biesdonk en Linie vastgesteld op Hyves
31aug


* 1

* 2

* 3

* 4

* 5

* ...

* volgende >

* laatste »