Hollandse Delta

Hollandse Delta gaat baggeren

Waterschap Hollandse Delta gaat baggeren

Publicatiedatum : 31 augustus 2011

Baggeren Hollandse Delta begint volgende week met het baggeren van de eigen sloten, singels en plassen. Dit gebeurt een keer in de zes of zeven jaar. In elke regio gaan verschillende aannemers voor het waterschap aan het werk. Het waterschap is verantwoordelijk voor het onderhoud van bijna alle sloten die het water naar de gemalen afvoeren. Deze watergangen gebruikt Hollandse Delta om het water de goede kant op te sturen. Na hevige regenval moet het water snel afgevoerd kunnen worden. Zo houden we droge voeten. Bovendien bevat het water van een goed onderhouden sloot voldoende zuurstof voor de planten en dieren die erin leven.

Niet alleen het waterschap, maar ook alle overige eigenaren moeten er voor zorgen dat hun sloten, singels en plassen op 1 december a.s. schoon zijn. Dan begint de controle van Hollandse Delta of al het onderhoudswerk goed is uitgevoerd. Onderstaande aannemers baggeren de sloten, singels en plassen van Hollandse Delta. U kunt hen bellen, zodra de oogst van het land is:

* Voorne Putten
Combinatie B. Minekus Zuidland BV/ Voorne GWW BV uit Zuidland, tel. 0181-451618

* Hoeksche Waard/Eiland van Dordrecht
A.J. Kuipers BV uit Strijen, tel. 078-6742187
* Goeree-Overflakkee
Ooms Construction BV uit Middelharnis, via Jaro Grondwerk & Kraanverhuur: tel. 06-11560556

* IJsselmonde
Nog geen aannemer bekend

De gebieden waar in 2011 gebaggerd moet worden staan op een baggerkaart (pdf) . Op de website van het waterschap staat alle informatie over baggeren, maaien en de schouw. Onder andere de aannemers die het gewone, jaarlijkse onderhoud uitvoeren.