Gemeente Binnenmaas

Collegebezoek Hoeksche Chips

31-08-2011

Op 30 augustus bezocht het college van burgemeester en wethouders het bedrijf de Collegebezoek Hoeksche Chips Hoeksche Chips. Tijdens dit bezoek hebben de eigenaren van Hoeksche Chips, de heren Scheele, Rozendaal en De Zeeuw toelichting gegeven over hun bedrijf.

Hoeksche Chips

In 2002 besloten de drie bovengenoemde Hoeksche Waardse akkerbouwers om over te gaan naar een gezamenlijke teelt en afzet van aardappelen. Vanaf 2003 is gestart met de ontwikkeling van een nieuw product: Hoeksche chips. Na een jaar van experimenteren met frituurtechnieken, oliesoorten en aardappelrassen werden vanaf najaar 2004 de eerste Hoeksche chips geproduceerd. Op basis van positieve eerste reacties werd gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de productie en afzet van Hoeksche ambachtelijke chips. Collegebezoek Hoeksche Chips

Ondanks dat Hoeksche Chips in beginsel niet of nauwelijks exporteert gaan de chips de hele wereld over: sinds kort is Schiphol gestopt met de verkoop van Lays chips. In plaats daarvan worden op Schiphol nu de Hoeksche Chips verkocht.

Doel van bedrijfsbezoeken Collegebezoek Hoeksche Chips

Tijdens het bezoek krijgt het college inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van ondernemen. Verder kunnen de bedrijven en het college ervaringen uitwisselen. Ook is het een mogelijkheid voor beide partijen om wensen en/of problemen te signaleren.
Het college van Binnenmaas hecht grote waarde aan een goed contact met het lokale bedrijfsleven en bezoekt daarom regelmatig een bedrijf of project in de gemeente.