Gemeente Kampen

Gemeente Kampen doet onderzoek naar veiligheid

31-08-2011 Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen twaalf maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die vanaf 1 september worden gesteld aan bijna 1000 inwoners van de gemeente Kampen. Dit onderzoek, ook wel Veiligheidsmonitor genoemd, richt zich op criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en andere aspecten van de leefbaarheid in de gemeente Kampen. De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek is ook in 2009 uitgevoerd. In Kampen gaat bureau Companen zorg dragen voor de uitvoering van het onderzoek.
De circa 1000 deelnemers aan het onderzoek worden via een blinde steekproef geselecteerd. Zij ontvangen een brief waarin ze worden uitgenodigd een vragenlijst op het internet in te vullen. Wie liever een schriftelijke vragenlijst gebruikt, krijgt deze desgevraagd thuis gestuurd. Het onderzoek start in september. De resultaten worden in maart 2012 verwacht.
Het gemeentebestuur vindt het heel belangrijk dat burgers die benaderd worden ook meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente/regio. Meer informatie over de veiligheidsmonitor is te vinden op www.veiligheidsmonitor.nl.
31-08-2011