Gemeente Leidschendam-Voorburg



Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst Fluitpolderplein

31 augustus 2011 - Op woensdagochtend 31 augustus heeft locoburgemeester Marcel Houtzager een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, samen met de heer Oege de Jong (lid van het college van bestuur Opleidingen Centrum (ROC) Id College) en de heer Paul van Meenen (voorzitter van het college van bestuur van de scholengroep Spinoza). De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van wethouder Heleen Mijdam (projectwethouder Fluitpolderplein), Peter van Ostaijen (portefeuillewethouder bibliotheekwerk) en Jérôme Schellings (portefeuillehouder onderwijs). Foto ondertekening Fluitpolderplein samenwerking

In de overeenkomst staat de samenwerking beschreven voor de bouwperiode van de nieuwe voorzieningen aan het Fluitpolderplein in Leidschendam. Partijen bevorderen de totstandkoming van een school voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo), een school voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) en een bibliotheek. De gemeente is bij de nieuwbouw betrokken als opdrachtgever en bekostiger van de bouw van de bibliotheek en bekostiger van de vmbo-school. Dit laatste in het kader van de wettelijke zorgplicht voor de onderwijshuisvesting van het voortgezet onderwijs.

Nu de ondertekening van de overeenkomst compleet is, kan de bouw van start. De benodigde vergunningen zijn verleend en financiële middelen zijn beschikbaar. De bouwvoorbereidende werkzaamheden ter plaatste zijn inmiddels gaande. De daadwerkelijk start bouw vindt naar verwachting plaats eind 2011/ begin 2012. De oplevering staat gepland voor het 2e/3e kwartaal 2013.