Politie Gelderland-Midden

Automobilist aangehouden na inrijden op toezichthouder
Publicatiedatum: 31-8-2011 14:38:07

OTTERLO/EDE - In Ede heeft de politie woensdagmiddag een 58-jarige automobilist uit Wichmond aangehouden nadat hij eerder in Otterlo zou zijn ingereden op een gemeentelijk toezichthouder. De toezichthouder was bij het voorval lichtgewond geraakt.

Kort na de middag gaf de toezichthouder de automobilist een stopteken omdat de man ter hoogte van wegwerkzaamheden met zijn auto over het fietspad aan de Harderwijkerweg reed. Nadat de man was gestopt en er een bekeuringsgesprek volgde zou de automobilist zijn ingereden op de toezichthouder. De toezichthouder werd daarbij licht geraakt en liep een verwonding op aan een arm. Daarna reed de man weg. Het incident werd direct gemeld bij de politie die naar de auto uit keek. Agenten zagen even later de bewuste auto over de A12 bij Ede rijden en zetten de wagen aan de kant. De bestuurder bleek de Wichmonder te zijn. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De toezichthouder heeft aangifte gedaan.
(2011100507-pk)

Handen af van hulpverleners
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen deze beroepsgroep met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen deze beroepsgroep altijd wordt verhoogd.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---