Politie Twente

Inbraak in woning met hennepplantage Hengelo
Politie Twente heeft zondag 28 augustus een 37-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats en een 40-jarige vrouw en 43-jarige man, beiden uit Enschede, aangehouden op verdenking van (betrokkenheid bij) diefstal van hennep uit een woning. Ook zou hierbij een buurtbewoner gedwongen zijn te helpen. Een vierde verdachte wordt nog gezocht. De huurder van de woning, een 39-jarige man uit Hengelo, werd maandag 29 augustus aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 23.20 uur van een oplettende buurtbewoner de melding dat drie mannen met breekijzers uit een bestelauto waren gestapt op het Goudsbloempad. Ter plaatse gekomen agenten troffen het bestelauto aan met de 40-jarige vrouw er in. Bij een woning werden vervolgens de 37-jarige en de 43-jarige man aangetroffen. De 43-jarige probeerde de agenten te ontvluchtten, maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden. In de woning bleek een hennepplantage te zijn leeggehaald.

Een buurman die door de geluiden was opgeschrikt en poolshoogte nam, was gedwongen bij het leeghalen van de kwekerij te helpen. Bij de woning en in nabijgelegen bosjes werden aan aantal plastic zakken met hennep aangetroffen. Team DruWa (Drugs en Wapens) van Politie Twente heeft de hennep in beslag genomen. De huurder van de woning, een 39-jarige Hengeloër, was op het moment van de inbraak niet aanwezig. Hij werd maandag 29 augustus aangehouden. Allen zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Omdat omwonenden meldden dat er drie mannen uit het bestelauto stapten, houdt de politie er rekening mee dat een vierde verdachte van (betrokkenheid bij) de inbraak is ontkomen. Graag zou de politie dan ook in contact willen komen met mensen die het bestelauto hebben zien staan in de genoemde nacht op het Goudsbloempad of iemand hebben zien weglopen. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011082093)

Jongen aangehouden voor mishandeling Almelo
Politie Twente heeft naar aanleiding van onderzoek dinsdag 30 augustus een 17-jarige jongen uit Almelo aangehouden op verdenking van mishandeling van een 19-jarige vrouw op zaterdag 20 augustus.

De jongen zou de 19-jarige vrouw zaterdag 20 augustus op het Waagplein, zonder aanleiding, een aantal klappen hebben gegeven. De vrouw moest zich onder behandeling van een arts stellen. De politie is direct een onderzoek gestart en kon dinsdag 30 augustus de 17-jarige jongen aangehouden. De jongens is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. (2011079812)

Extra politiecontroles tijdens eerste schoolweken Twente
Aan het begin van ieder schooljaar starten verschillende verkeerscampagnes en -acties. Politie Twente ondersteunt deze campagnes door tijdens de eerste schoolweken extra te controleren bij basisscholen en middelbare scholen.

Bij de basisscholen wordt onder meer gelet op het parkeergedrag van ouders/verzorgers, of de inzittenden wel gordels dragen en ook wordt op snelheid gecontroleerd. Daarnaast is er ook extra aandacht voor het verkeersgedrag van middelbare scholieren. Zo worden er bromfietscontroles gehouden en is er aandacht voor het fietsen in groepen.

Verkeersveiligheid rondom scholen verbeteren Doel van de campagnes en acties is om de verkeersveiligheid rondom scholen te verbeteren. Zo worden automobilisten en andere weggebruikers aangemoedigd rekening te houden met kinderen die weer naar school gaan. Ouders/verzorgers worden voorgelicht over en gecontroleerd op het dragen van autogordels en het gebruik van andere kinderbeveiligingsmiddelen zoals de juiste zitjes. De leerlingen zelf krijgen les over het gevaar van de dode hoek. De campagnes worden gevoerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Veilig Verkeer Nederland en het ROVO.
---