Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 31 augustus

Noord-Holland Noord, 31-08-2011 o 13.00 uur

Dodelijk verkeersongeval

Heerhugowaard, woensdag 31 augustus

Op woensdagmorgen omstreeks 09.50 uur vond er een aanrijding plaats op de Krusemanlaan in Heerhugowaard. Hierbij raakte een 88-jarige man uit Obdam zodanig gewond dat hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleed.

De man reed op een fiets vanaf Reigersdaal in de richting van de Krusemanlaan. Bij de weg gekomen stak hij deze over naar het fietspad aan de andere zijde van de rijbaan. Op dat moment kwam van rechts, vanuit de richting Obdam een personenauto, bestuurd door een 53-jarige man uit Obdam. De man probeerde nog te remmen. Dit lukte niet en het slachtoffer werd aangereden. Hierdoor kwam hij hard tegen de voorruit van de auto en vervolgens op het wegdek terecht. Ter plaatse werd het slachtoffer direct door voorbijgangers en later door medisch personeel gereanimeerd. Ook personeel van een traumaheli verleende assistentie. De man werd overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Hier overleed hij korte tijd later.

Brand in pallets

Warmenhuizen, dinsdag 30 augustus

Op dinsdagavond omstreeks 20.00 uur zag een vrachtwagenchauffeur dat een stapel pallets in brand stond op een bedrijfsterrein aan de Debbemeerweg in Warmenhuizen.

De chauffeur stond te wachten tot hij kon laden, toen hij twee jongens vanuit een stapel pallets zag komen en hard zag wegrennen. Even later sloegen de vlammen uit de pallets.

De gewaarschuwde brandweer had de brand snel onder controle. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Ook ontstond er geen gevaar voor omliggende bebouwing.

De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de jongens.

Inbraak in woning

Den Helder, dinsdag 29 augustus

Tussen maandagmorgen 11.00 uur en dinsdagmiddag 16.45 uur werd er ingebroken in een woning aan de Van Galenstraat in Den Helder. De daders kwamen de woning binnen door aan de achterzijde een raam te forceren. Uit de woning werden een laptop en twee digitale cameras gestolen.

Aanrijding met gestolen auto

Akersloot, dinsdag 30 augustus

Op dinsdagavond omstreeks 23.40 uur kreeg de politie melding dat een personenauto betrokken was bij een eenzijdig verkeersongeval op de A9 (richting Alkmaar) onder Uitgeest. Wegwerkers hadden gezien dat de bestuurder van een zwarte Volkswagen Golf bij de wegwerkzaamheden over het werkvak reed. De bestuurder reed een stuk zonder licht en was volgens de getuigen aan het klieren. De auto had een lekke band, veroorzaakte daardoor veel schade aan het wegdek en botste uiteindelijk tegen de vangrail. De inzittenden van de auto stapten vervolgens over in een andere personenauto, die bij de Golf was gestopt.

Bij controle van het kenteken, bleek de auto als gestolen te zijn geregistreerd.

De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal en de aanrijding.

Weigeren ademanalyse

Medemblik, woensdag 31 augustus

Op woensdagmorgen omstreeks 0.1. 45 uur controleerde de politie op de Oostersingel in Medemblik een 47-jarige Medemblikker in een personenauto. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor het afleggen van een ademanalyse. Hieraan weigerde hij echter mee te werken.

Het weigeren van een ademanalyse wordt aangemerkt als een misdrijf. Tegen de man wordt dan ook proces-verbaal opgemaakt. Bovendien vorderde de politie zijn rijbewijs in.

van zijn echtgenote.

Gestolen motorblok

Wervershoof, dinsdag 30 augustus

Op dinsdagavond omstreeks 22.15 uur kon de politie drie personen aanhouden op verdenking van diefstal of heling van een motorblok op de Nijverheidsweg in Wervershoof.

In de nacht van 28 op 29 augustus was een motorblok uit een garage in Medemblik gestolen. De eigenaar van het blok meldde de diefstal bij de politie. Zelf zette hij een advertentie op het internet, waarin hij een beloning uitloofde voor degene die de motor terug zou vinden.

Een man bleek juist het motorblok te hebben gekocht. Omdat hij niets met een gestolen motor te maken wilde hebben, belde hij met de verkopers van het blok om de koop ongedaan te maken. Ook informeerde hij de eigenaar van de motor.

Kort voor de overdracht werd de politie geïnformeerd. Deze kon ter plaatse de drie verdachten aanhouden. Het gaat daarbij om een 19-jarige man uit Hauwert, een 20-jarige man uit Andijk en een 18-jarige man uit Wervershoof.