Gemeente Blaricum


* Onderzoek veiligheid in Blaricum


-

Onderzoek veiligheid in Blaricum

Hoe veilig is de gemeente?
Begin september ontvangt een aantal inwoners van Blaricum een enquête over de veiligheid in de gemeente Blaricum. Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over de politie? Dit zijn enkele van de vragen die in het kader van Veiligheidsmonitor aan deze inwoners worden gesteld.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbe-leid. Het onderzoek wordt in Blaricum uitgevoerd door Dimensus beleidsonderzoek.

Digitaal of schriftelijk
Deelnemers aan het onderzoek krijgen een brief waarin ze worden uitgenodigd een vragenlijst op het internet in te vullen. Wie liever een schriftelijke vragenlijst gebruikt, krijgt deze desgevraagd thuis gestuurd. De resultaten worden eind maart 2012 verwacht.

Burgemeester de Zwart-Bloch vindt het heel belangrijk dat de burgers die benaderd worden ook meedoen aan de enquête. "Veiligheid is een belangrijk onderwerp voor onze gemeente. Hoe meer mensen de enquête invullen, des te beter kunnen wij ons een beeld vormen van de veiligheidsbeleving. Dit kunnen we dan meenemen bij het vormgeven van ons veiligheidsbeleid."

|