Gemeente Barneveld


Basisscholen strijden om 'De beste schoollunch van Barneveld'

Basisscholen in Barneveld kunnen zich nu inschrijven voor de wedstrijd `De beste schoollunch van Barneveld'. Leerlingen van groep 5 t/m 8 gaan de uitdaging aan om de lekkerste, gezondste en duurzaamste lunch van Barneveld te maken. Deelnemende scholen krijgen een boodschappenbudget en een professionele kok in de klas. Leerkrachten kunnen hun groep nu aanmelden via schoollunch@food4you.nl.

De beste schoollunch van Nederland is een landelijke wedstrijd voor groep 5 t/m 8 en is onderdeel van het lesprogramma Smaaklessen. Tijdens de wedstrijd leren kinderen over lekker, gezond en duurzaam eten.

Speciaal in de gemeente Barneveld wordt tijdens het Food4you festival en de Wereld Ei Dagen een lokale verkiezing van 'De beste schoollunch' gehouden! De scholen strijden om de lekkerste, gezondste en duurzaamste lunch van Barneveld te maken, met als bijzondere voorwaarde dat hierin een ei is verwerkt. Alle scholen die meedoen aan deze lokale verkiezing doen automatisch mee aan de landelijke wedstrijd.

Elke leerkracht kan zijn/haar groep aanmelden via schoollunch@food4you.nl. De klas ontvangt naast een lerarenhandleiding een boodschappenbudget van 50 euro. Een professionele kok helpt de kinderen bij het bereiden van de lunch. Scholen kunnen van 5 september t/m 5 oktober de lunch maken en het recept inleveren. Alle recepten worden geëxposeerd in de bibliotheek van Barneveld.

Als afsluiter is er op 14 oktober een officiële prijsuitreiking in de bibliotheek en wordt Dé beste schoollunch van Barneveld gekozen. Een bekende Nederlander beoordeelt de recepten en reikt samen met wethouder Van den Hengel de prijs uit. De winnende school ontvangt een fantastisch kinder kookpakket en komt op de menukaart van Lunchroom de Zith in Barneveld!

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl