Gemeente Zwijndrecht

Minder groenonderhoud in Zwijndrecht

Minder groenonderhoud in Zwijndrecht

Dit jaar hebben we in Nederland te maken met een hele natte zomer. Er valt veel regen en de temperaturen schommelen. De combinatie van veel regen en hoge temperaturen heeft effect op het groenonderhoud in Zwijndrecht. Op meer plekken krijgt onkruid de kans en ook de groei van planten en groen neemt flink toe.

Strengere milieueisen

Door de strengere eisen is chemische onkruidbestrijding aan banden gelegd en moet er met enige regelmaat extra geschoffeld worden. Als dit niet gebeurt, neemt de plantgroei en de verspreiding van zaden toe, wat zorgt voor meer onkruid. Dit vergt echter meer mankracht. Werknemers van de gemeentewerf hebben het op dit moment erg druk met het groenonderhoud in Zwijndrecht.

Prioriteiten stellen

De gemeente vindt het belangrijk dat het groenonderhoud in Zwijndrecht op peil blijft. Maar door de bezuinigingen zijn er op dit moment minder mensen dan voorgaande jaren beschikbaar om al het onderhoudswerk uit te voeren. In combinatie met de flinke groei van het groen en het onkruid komt het dus voor dat bepaalde plekken in Zwijndrecht minder goed onderhouden worden.

De gemeente is dus genoodzaakt keuzes te maken. Er wordt ingezet op het voorkomen van gevaarlijke situaties, op maaien en op de preventieve bestrijding van bijvoorbeeld de eikenprocessierups. De komende periode gebruiken we om de effecten van deze situatie en de knelpunten in kaart te brengen. Tot die tijd doen we ons uiterste best om met de beschikbare middelen en capaciteit Zwijndrecht zo goed mogelijk te onderhouden.