Gemeente Zwijndrecht

Website Zwijndrecht krijgt nieuw gezicht


image De website van de gemeente Zwijndrecht krijgt binnenkort een nieuw gezicht. Met de vernieuwde site kunnen bezoekers optimaal digitale informatie en producten opvragen. Ook kan de gemeente beter inspelen op social media, wat van belang is met het oog op burgerparticipatie.

Voorbereidingen in gang

De huidige site is naar de normen van deze tijd verouderd. Vernieuwing is dus hard nodig.

De gemeente wil met een vernieuwde site voldoen aan de eisen die door de rijksoverheid worden gesteld. De voorbereidingen voor het overgaan naar de vernieuwde website www.zwijndrecht.nl zijn in volle gang. In deze periode vindt de zogenaamde `conversie' (het overzetten) van informatie naar de vernieuwde site plaats. Zodra dit klaar is, gaat de nieuwe site de lucht in. Pas daarna zullen nieuwe social media toepassingen een plek krijgen op de site.

Antwoord@ en hoofdmenu

Op www.zwijndrecht.nl kunt u nu al via Antwoord@ zoeken naar informatie en producten. In het kader van de dienstverlening blijft die mogelijkheid op de vernieuwde site uiteraard aanwezig. Daarnaast kunt u via het hoofdmenu informatie raadplegen. Zo krijgt het wijkgericht werken speciale aandacht onder `Wijken'. Het hoofdmenu bestaat verder uit de onderdelen: Actueel, Wijken, Wonen en Leven, Ruimtelijke plannen, Ondernemen, Bestuur en Organisatie. Ook het onderdeel `Gemeenteraad' is volledig vernieuwd. U vindt dit op de homepage van de gemeentelijke website onder `Bestuur en Organisatie' of via de special button `Gemeenteraad'.