Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 12.20 uur

Utrecht, 31-08-2011

Automobilist aangehouden

BREUKELEN Een 49-jarige automobilist uit Vlodrop is dinsdagmorgen aangehouden op verdenking van poging zware mishandeling/doodslag.

Politiemensen zagen omstreeks 10.30 uur op het terrein van een tankstation langs de Rijksweg A2 ter hoogte van Breukelen een stilstaande auto met draaiende motor en openstaande motorklep. Omdat er niemand in de auto zat of bij de auto was, werd de motor afgezet en de sleutels uit voorzorg uit het contact gehaald. Na enige tijd kwam de bestuurder, de 49-jarige man, naar zijn auto. De man werd aangesproken en ging achter het stuur zitten. Een politieman ging achter het geopende bestuurdersportier staan en een tweede agent nam plaats naast de bestuurder.

Op het moment dat de bestuurder naar zijn papieren werd gevraagd, startte hij de motor, gaf gas en reed in volle vaart achteruit. Daarbij werd de agent door het portier geraakt en botste de auto tegen zijn onopvallende politiemotor die daar achter stond. De man stopte en reed toen vooruit weg. De agent in de auto greep de bestuurder en het stuur vast en het lukte hem zonder iets te raken richting een grastalud te sturen. Daar reed de auto zich vast in de modder. Hierna kon de bestuurder met te hulp geschoten agenten worden overmeesterd. De gewonde agent ging voor onderzoek naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij diverse kneuzingen had opgelopen, maar zijn werk kon hervatten. De aangehouden man werd naar het bureau gebracht. Bij zijn fouillering werd ruim 2000 euro en een zakje met 30 gram amfetamine aangetroffen. In de auto van de man werd bovendien een vuurwapen met munitie aangetroffen.

Alle goederen zijn in beslag genomen. De man zit nog vast en het onderzoek tegen hem wordt voortgezet.

Bestuurder met een slok teveel op

LOENEN AAN DE VECHT Een 28-jarige automobilist uit Amsterdam werd in de nacht van 30 op 31 augustus betrapt op het rijden onder invloed.

Rond 02.10 uur controleerden agenten de bestuurder op de Slootdijk. De man had teveel gedronken en moest mee naar het bureau. Bij de ademanalyse blies de man 615 ug/l waar 220 ug/l wettelijk is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 28-jarige man uit Almere, die bij hem in de auto zat, moest nog voor bijna 400 euro aan openstaande boetes betalen. Die zaak werd ook afgehandeld.

Bestuurder rijdt door na ongeval

HARMELEN Dinsdagmiddag 30 augustus reed een bestuurder van een bestelbus door, nadat hij was betrokken bij een ongeval met een andere auto.

Omstreeks 15.45 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op de Rijksweg A12 ter hoogte van Harmelen. Agenten troffen ter plaatse nog maar één bestuurder, een 26-jarige man uit Rotterdam, aan. De andere bestuurder, die een in een bestelbus reed, was doorgereden. De bestuurder van de bestelbus sneed de Rotterdammer waarbij zij elkaar raakten. De Rotterdammer verloor de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de berm.

De politie zoekt de bestuurder van de bestelbus waarin nog twee mannen zaten. Heeft u informatie over dit incident neemt u dan contact op met de politie Rijn&Venen, telefoon 0900-8844.