Gemeente Eindhoven

Gemeente Eindhoven pakt misbruik bijstand aan

Door extra controles heeft de gemeente Eindhoven in de eerste zeven maanden van dit jaar 149 bijstandsuitkeringen beëindigd, waarvan 93 wegens fraude. De gemeente vordert de onterecht verstrekte bijstandsuitkeringen terug en legt een boete op.

Dankzij deze extra controles heeft de gemeente in de periode van januari tot en met juli in totaal EUR849.000 aan bijstandsfraude opgespoord. In de meeste fraudegevallen ging het om een onjuiste opgave van de inkomsten en de woonsituatie.

De gemeente is dit jaar de campagne `Voorkom problemen, weet hoe het zit.nl' gestart om mensen met een bijstandsuitkering te wijzen op de regels. Wie niet volgens de regels een bijstandsuitkering ontvangt, wordt aangepakt door de gemeente Eindhoven. Wethouder Henk Brink van Economie, Werk en Beroepsonderwijs: "De meeste mensen ontvangen terecht een uitkering, maar helaas constateren we dat er in een aantal gevallen sprake is van fraude. Een uitkering is er alleen voor mensen die dat echt nodig hebben. Om deze mensen goed te kunnen helpen, pakken we misbruik stevig aan. We controleren hier streng op."