FloraHolland


Benefietveiling en collecte Pre Ride op FloraHolland Naaldwijk

NAALDWIJK (31 augustus 2011) - Dinsdag 30 augustus organiseerde FloraHolland Naaldwijk een benefietveiling voor de Pre Ride for the Roses. In totaal bracht de benefietveiling EUR 11.672,32 op. Wederom werden vele partijen van bloemen- en plantenkwekers uit binnen- en buitenland beschikbaar gesteld voor de speciale veiling. Pre Riders en hun partners, die ook naar Aalsmeer gaan fietsen, gaven acte de presence en hielden een collecte onder de aanwezige kopers die EUR
1.150 opbracht.

Vestigingsmanager Gijs Kok (FloraHolland Naaldwijk) overhandigde de cheque namens de inkopers en aanvoerders van de vestiging aan Peter Kortekaas van Pre Ride Team Westland. Het gehele bedrag komt ten goede aan Ride for the Roses/ KWFKankerbestrijding. Ook bij andere FloraHolland-vestigingen vonden benefietveilingen en collectes plaats. Deze actieweek bracht tot nu toe ruim 122.000 euro op voor de Pre Ride/Ride for the Roses.

Pre-Ride
Zaterdag 3 september fietst de Nederlandse sierteeltsector voor de tiende keer de Pre-Ride for the Roses. Deze tocht vindt traditioneel een dag voor de officiële Ride for the Roses plaats. Vanuit de Nederlandse sierteeltgebieden, rondom de vestigingen van FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Bleiswijk, Eelde, maar ook Venlo/Herongen en Plantion in Ede, rijden de sierteeltrenners naar Aalsmeer, de startplaats van de Ride for the Roses 2011. Doel van de tocht is geld in te zamelen voor het KWF.

Ride for the Roses
De Ride for the Roses werd in 1997 voor het eerst verreden, op initiatief van Lance Armstrong. Deze wielrenner overwon kanker en wilde met de organisatie van deze fietstocht geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Zijn initiatief werd vanaf 1998 jaarlijks voortgezet in Nederland. De sierteeltsector draagt sinds 2002 met de Pre-Ride, de dag voor de echte Ride, een extra steentje bij aan het evenement. Vorig jaar werd er door de sierteeltsector een bedrag van EUR 233.200 opgehaald. Meer informatie over de Ride for the Roses is te vinden op www.ridefortheroses.nl.