Gemeente Soest

Van Weedestraat wordt aantrekkelijk winkelgebied

31 augustus 2011

Deel 1 van het winkelgebied tussen de rotonde Burg. Grothestraat en de Stadhouderslaan

De plannen voor het opknappen van de Van Weedestraat deel 1(tussen de rotonde Burg. Grothestraat en de Stadhouderslaan) zijn klaar.

Er zijn onderzoeken gedaan, er is een inspraakprocedure gevolgd en de Adviescommissie Milieu en Ruimte heeft een positief advies uitgebracht. Ook zijn de meeste ontwerp verkeersbesluiten nu definitief genomen. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft hiermee ingestemd.

Plan voor deel 2 van het winkelgebied tussen de Stadhouderslaan en spoorwegovergang

Voor het deel van de Van Weedstraat tussen de Stadhouderslaan en de rotonde Burg. Grothestraat ligt er nu een uitgewerkt plan.

De gemeenteraad heeft het college van Burgemeester en Wethouders gevraagd om ook van het andere deel van de winkelstraat (tussen de Stadhouderslaan en de spoorwegovergang) te kijken of daar ook verbetering mogelijk is. Burgemeester en wethouders hebben daarvoor een plan van aanpak geschreven.

Ook deze aanpak wordt door de raad besproken.

Adviesnota van het college van Burgemeester en Wethouders over deel 2 (Pdf-formaat, 2,78 MB)

Op 1 september 2011 van 19.30 uur tot 21.00 uur wordt er een Ronde gehouden over het definitieve plan voor deel 1 en aansluitend over het plan van aanpak voor deel 2 van de Van Weedestraat.

Op 15 september 2011 besluit de gemeenteraad of zij akkoord kan gaan met de definitieve plannen voor deel 1 en met het plan van aanpak voor deel 2 en of zij het geld voor uitvoering daarvan beschikbaar stelt.

U bent uiteraard van harte uitgenodigd voor deze openbare bijeenkomsten in het gemeentehuis van Soest.

Meer informatie op deze website: Van Weedestraat

PDF bestanden kunt u openen met de gratis Adobe Reader.