Politie Groningen

Woensdag 31 augustus 2011

Provincie Groningen, 31-08-2011

Meisje botst tegen geparkeerde auto

SLOCHTEREN Een 11-jarig meisje uit Slochteren is dinsdagmiddag op de Hoofdweg in Slochteren gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het meisje zag, rijdend op haar fiets, een geparkeerde auto met achterop een fietsendrager, over het hoofd. Zij botste vervolgens tegen de fietsdrager, waarna de 11-jarige ten val kwam. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Onwelle man botst tegen geparkeerde auto

HOOGEZAND - Een 77-jarige man uit Sappemeer is dinsdagmiddag in de Kerkstraat in Hoogezand gewond geraakt bij een aanrijding. De Sappemeerster werd onwel, waarna hij tegen een geparkeerde auto botste. Hij werd voor nader medisch onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeluk gemaakt.

Bromfietser gewond bij aanrijding

LEENS Maandagochtend raakte een 38-jarige inwoner van Ulrum gewond bij een aanrijding op de Hoofdstraat in Leens. Het slachtoffer reed op zijn bromfiets over de Hoofdstraat en verleende geen voorrang aan de 23-jarige automobilist afkomstig uit Leens. Het slachtoffer kwam bij de aanrijding te vallen en klaagde over pijn in nek, schouder en rug. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage op.

Baldadige jongens lopen tegen de lamp

OUDE-PEKELA- Op maandagmiddag zijn een 12-jarige en een 13-jarige jongen, beiden afkomstig uit Oude-Pekela, betrapt toen zij met stenen tegen een molen in de Feiko Clockstraat in Oude-Pekela aan het gooien waren. Hierdoor is er schade ontstaan aan de molen. Een voorbijganger zag dit en vertelde dit aan de agenten. De agenten namen de beide knapen mee naar het politiebureau waarna zij later aan hun ouders werden overgedragen. De politie heeft de zaak in behandeling.

Man na bedreigingen aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagavond een 47-jarige inwoner van Groningen aangehouden op de Beren in Groningen. De politie reageerde op een melding dat deze man een 30-jarige inwoner van Groningen met zijn hond en een mes zou hebben bedreigd. Agenten troffen de verdachte op de fiets aan. Hij was in gezelschap van zijn hond. Toen bleek dat de verdachte ook in het bezit was van een mes, is hij aangehouden. De Stadjer is ingesloten, hij zou ook nog een andere man hebben bedreigd. De politie doet nader onderzoek.

Dronken man krijgt boete

DELFZIJL- Dinsdagavond heeft de politie een 31-jarige inwoner van Delfzijl een bekeuring gegeven voor openbare dronkenschap. De man zorgde op De Wending in Delfzijl voor overlast. Agenten troffen de dronken man aan en hebben hem meegenomen naar het politiebureau. Nadat hij een proces-verbaal had gekregen kon hij het bureau weer verlaten.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 30 augustus op verschillende plaatsen het verkeer.


- Blijham, Oosteinde:aantal geregistreerde voertuigen: 845, aantal overtredingen: 258, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Veendam, Beneden Oosterdiep:aantal geregistreerde voertuigen: 562, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Winschoten, Udesweg:aantal geregistreerde voertuigen: 283, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 84 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Gotenburgweg:aantal geregistreerde voertuigen: 853, aantal overtredingen: 81, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Rijksweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1680, aantal overtredingen: 268, hoogst gemeten snelheid: 91 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Baflo, N 363:aantal geregistreerde voertuigen: 1947, aantal overtredingen: 136, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Winschoten, Stationsweg:gordelcontrole: aantal geregistreerde voertuigen 193, aantal overtredingen 11.


- Oude Pekela, Feiko Clockstraat: gordelcontrole: aantal geregistreerde voertuigen 123, aantal overtredingen 9.