Politie Gelderland-Midden

Man met gestolen aanhanger aangehouden

Publicatiedatum: 31-8-2011 10:44:22

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft dinsdagochtend 30 augustus in de Kamillehof en Bakenhof een 49-jarige man uit Geldermalsen aangehouden met een gestolen aanhangwagen. Rond tien uur was de man met de aanhangwagen bij een keuringsstation van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Een medewerker van de RDW ontdekte dat de aanhangwagen als gestolen was opgegeven en waarschuwde de politie. De 49-jarige man werd vervolgens bij het keuringsstation aangehouden op verdenking van heling. Na zijn verhoor in het politiebureau werd de man weer vrijgelaten, in afwachting van een beslissing van Justitie. De aanhangwagen is voor nader onderzoek in beslag genomen. (2011099958-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Bromfietsers botsen, Doorwerther gewond

Publicatiedatum: 31-8-2011 10:41:15

HEELSUM - Op de Doorwerthsestraat in Heelsum is in de namiddag van dinsdag 30 augustus een 27-jarige man uit Doorwerth gewond geraakt bij een botsing tussen twee bromfietsers. De man had vermoedelijk een gebroken sleutelbeen opgelopen en moest naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde omstreeks vijf uur toen de Doorwerther in botsing kwam met een 18-jarig meisje uit Heelsum. De toedracht van het ongeval is onbekend. De gewonde Doorwerther is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.
(2011100189-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Wekeromseweg in Ede zijn dinsdagmiddag 30 augustus beide bestuurders gewond geraakt. De slachtoffers zijn een 17-jarige Harskamper en een 66-jarige man uit Amstelveen. Volgens getuigen en betrokkenen reed de Amstelvener op zijn fiets over het fietspad van Ede richting Wekerom. De Harskamper reed erachter in dezelfde richting en wilde op een gegeven moment de fietser inhalen op het moment dat die linksaf wilde slaan. Dat leidde tot een botsing waarbij beiden ten val kwamen en letsel op liepen. De fietser kampte met nek- en rugklachten; de bromfietser kon zich niets van het ongeval herinneren. De bromfiets van de Harskamper is in beslag genomen voor technisch onderzoek. Volgens een eerste onderzoek bleek dat de bromfietser een hogere snelheid kon bereiken dan wettelijk is toegestaan.