Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.35 uur

Utrecht, 31-08-2011

Aanrijding letsel

UTRECHT Dinsdagavond vond op de Marnixlaan een aanrijding plaats. Hierbij raakten twee personen gewond.

Een 67-jarige vrouw uit Utrecht reed met haar auto omstreeks 22.20 uur over de Kenaustraat en wilde ter hoogte van de kruising de Marnixlaan oversteken. Op het moment dat zij op de kruising reed werd zij plotseling aangereden door een 18-jarige automobilist uit Utrecht, die met zijn auto over de Marnixlaan reed in de richting van de Amsterdamsestraatweg.

Door de aanrijding raakte de vrouw gewond aan haar hoofd en werd voor behandeling naar het UMC in Utrecht overgebracht. De man werd met arm- en beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Diefstal met geweld

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden, omdat hij een winkeldiefstal had gepleegd en daarbij geweld gebruikt had.

Een man kwam omstreeks 17.15 uur aan de kassa van een winkel aan de Amsterdamsestraatweg. De medewerkster zag dat de man één artikel op de band zette en het wilde afrekenen. In zijn tas zaten meerdere goederen die uit de winkel afkomstig waren en die de man niet wilde afrekenen. Toen hij hierop werd aangesproken, gaf hij de medewerkster een harde duw en een klap en hij rende hard weg.

Het personeel zette de achtervolging in en kon de 30-jarige man uit Utrecht op de Amsterdamsestraatweg aanhouden. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de man voor verhoor mee naar het bureau.