Politie Drenthe

Woensdag 31 augustus 2011

Provincie Drenthe, 31-08-2011

Twee jongeren aangehouden in onderzoek winkeldiefstal ASSEN Dinsdagmorgen heeft de politie opnieuw twee jongeren aangehouden in het onderzoek naar de op vrijdag gepleegde winkeldiefstallen in het centrum van Assen. De twee jongens van 13 en 15 jaar uit Assen worden verdacht deel te hebben uitgemaakt van de groep jongeren die zich afgelopen vrijdag schuldig heeft gemaakt aan diefstal van goederen uit meerdere winkels in Assen. Nadat ze uitgebreid zijn verhoord werden ze s middags weer in vrijheid gesteld. Vrijdag werden aleen 13-jarige jongen uit Assen, twee 14-jarige jongens uit Assen en een 15-jarige jongen uit Assen aangehouden. Ook deze jongens zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. Het politieonderzoek gaat verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Autos te water

TIENDEVEEN Woensdagmorgen tegen 04.30 uur belandde een 20-jarige inwoner van Elim met zijn auto in het water langs het Kanaal WZ in Tiendeveen. De man klom zelf uit zijn auto en werd door omwonenden opgevangen. Hij bleef ongedeerd. Gelet op de aangetroffen sporen is de man door onbekende oorzaak met zijn auto in de berm gereden en waarschijnlijk door een verkeerde stuurcorrectie het kanaal ingedoken.

VEENHUIZEN Dinsdagavond reed een 19-jarige man met een auto in het water langs de Hoofdweg in zijn woonplaats Veenhuizen. Door onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur. Hij klom op het dak van zijn auto en werd daar door omwonenden met een bootje vanaf gehaald. Hij bleef ongedeerd.

Winkeldievegge

EMMEN Een 18-jarige vrouw uit Emmen is dinsdagmiddag in een supermarkt aan de Baander in Emmen betrapt op winkeldiefstal. De vrouw rekende wat levensmiddelen niet af. Ze werd overgedragen aan de politie en na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt en ze mag een jaar lang niet in de winkel komen.

Fietster botst tegen geopend portier

HOOGEVEEN Een 53-jarige vrouw uit Hoogeveen raakte dinsdagmiddag licht gewond doordat ze op de Nadirlaan in haar woonplaats tegen een geopend autoportier botste en op de weg viel. De 47-jarige bestuurder van de auto heeft de vrouw niet zien naderen toen hij het portier opende. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.