Mertens decaan faculteit Managementwetenschappen Open Universiteit

Persbericht van Open Universiteit

Prof. dr. Gerard Mertens is per 1 september 2011 benoemd tot decaan van de faculteit Managementwetenschappen van de Open Universiteit. Tot die datum is hij als hoogleraar Financial Analysis en voorzitter van de vakgroep Accounting and Control verbonden aan de Rotterdam School of Management van de Erasmusuniversiteit. Mertens volgt prof. dr. Herman van den Bosch op die nog verbonden blijft aan de Open Universiteit als hoogleraar. Mertens wil naast de bestaande succesvolle onderwijsprogramma's nieuwe programma's ontwikkelen, waarbij nadrukkelijk wordt gezocht naar strategische samenwerking met universiteiten en hogescholen in binnen- en buitenland. Ook wil hij binnen de faculteit op meer terreinen internationaal erkend wetenschappelijk onderzoek stimuleren.

Prof. dr. G.M.H. (Gerard) Mertens (Heerlen, 1964) studeerde toegepaste economie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en promoveerde in 1997 op winststuring door ondernemingen aan de Maastricht University. Voor hij in 2002 aan de slag ging bij de Rotterdam School of Management, was hij werkzaam bij o.m. Nyenrode Business Universiteit, Tilburg University en CentER, Limperg Instituut (VU), Katholieke Universiteit Leuven en Maastricht University. Zijn wetenschappelijk onderzoek is gepubliceerd in nationale en internationale toptijdschriften in zowel accounting als finance
In de afgelopen 10 jaar heeft Mertens een reputatie opgebouwd als expert op het terrein van corporate governance en beloning van bestuurders. Hij was verantwoordelijk voor verschillende onderzoeksprojecten naar corporate governance voor het ministerie van Financiën, de Monitoring Commissie Corporate Governance en Eumedion. Sinds 2005 is hij lid van het Netherlands Institute for Corporate Governance.

*

Links:
http://www.ou.nl



Razende Robot Reporter