Gemeente Rotterdam

nachtopvang smirnoffweg sluit 31 augustus

30 augustus 2011 | Bestuursdienst | persbericht

Alle rechthebbende bezoekers opgevangen in een andere locatie

De nachtopvang aan de Smirnoffweg sluit op 31 augustus 2011 na vijf jaar haar deuren. Alle rechtmatige bezoekers van de locatie zijn in andere (woon) voorzieningen opgevangen. De sluiting van deze nachtopvang is volgens de afspraken die hierover bij de opening zijn gemaakt. Bij de start van deze voorziening in 2006 is in het convenant bepaald dat de voorziening op 31 augustus 2011 zou sluiten.

Opvang in andere (woon)voorzieningen
Een vaste groep bezoekers van de nachtopvang zijn de dak- en thuislozen met een pasje van Centraal Onthaal. Al deze bezoekers hebben opvang aangeboden gekregen voor een andere (woon)voorziening. Een andere groep zijn de medisch geïndiceerde niet-uitzetbare illegalen. Dit zijn personen die op basis van medische indicatie gebruik mogen maken van de nachtopvang. Deze groep is ondertussen opgevangen in een andere nachtvoorziening. De groep illegalen zonder medische indicatie valt onder verantwoordelijkheid van het Rijk. Het is wettelijk niet toegestaan om illegaal verblijvende personen opvang te bieden. De gemeente dringt er bij het rijk op aan om zo spoedig mogelijk terugkeer/uitzetting dan wel vreemdelingendetentie te effectueren.

Persoonsgerichte aanpak voor Rotterdamse dak- en thuislozen De nachtopvang maakt onderdeel uit van een keten van voorzieningen van het Plan van Aanpak Maatschappelijke Opvang. Het Plan van Aanpak Maatschappelijke Opvang zorgt voor een persoonsgerichte aanpak voor Rotterdamse dak- en thuislozen, met passende huisvesting, dagbesteding, stabiele mix van zorg en verblijf. Elke dak- of thuisloze krijgt een trajectplan, met als doel het persoonlijk en maatschappelijk functioneren te verbeteren en een toename van zelfredzaamheid.