Gemeente Ede

maandag, 29 augustus 2011

Brandweer Ede in tv-uitzending over vrijwilligerswerk

info@ede.nl

Vrijwilligers van de Brandweer Ede hebben meegewerkt aan het tv-programma De Vermomming, dat geheel in het teken staat van vrijwilligerswerk. Zanger Grad Damen en meervoudig kampioene wielrennen Leontien van Moorsel werkten mee en kropen in de huid van de brandweermannen. Het Tros-programma wordt woensdag 31 augustus om 19.30 uur uitgezonden op Nederland 1.

De opnames zijn gemaakt bij de Brandweer Ede en het Falck-oefencentrum in Voorthuizen, waar de Edese brandweerlieden regelmatig oefenen. De brandweermannen Johan Lasaroms uit Bennekom en Chris van den Heuvel uit Lunteren gingen op pad met Grad Damen en Leontien van Moorsel. Zij werden bijgestaan door instructeurs en medewerkers van de afdeling Preparatie.

Europees Jaar

De Tros maakt een serie programma's over vrijwilligerswerk. Dat is om aandacht te besteden aan het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk. Het gaat om vijf uitzendingen, waarbij telkens een organisatie waar veel vrijwilligers werken aan bod komt. Op 31 augustus is dat de Brandweer Ede.