NCRV

Frans Duijts, Dean Saunders, Lisa Lois, Pearl Jozefzoon, Syb van der Ploeg en Sabrina Starke in Van Popster tot Operaster 2011

Ingezonden door NCRV op 29 augustus, 2011 - 10:43


woensdag 31 augustus 2011 - 21:30 uur
Zender:
Nederland 1

In de tweede editie van het succesvolle NCRV-programma gaan Frans Duijts, Lisa Lois, Dean Saunders, Pearl Jozefzoon, Syb van der Ploeg en Sabrina Starke de muzikale strijd met elkaar aan. De artiesten maken in Van Popster tot Operaster de spannende sprong van pop naar klassiek. De avond staat geheel in het teken van Oxfam Novib en wordt gepresenteerd door Ernst Daniel Smid.

In Van Popster tot Operaster brengen de artiesten voor een volle zaal in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag een operaklassieker ten gehore. Ze worden hierbij begeleid door een klassiek orkest. Op dit moment zijn de artiesten keihard aan het trainen met behulp van een zangcoach. Ze moeten namelijk niet alleen op een andere manier gaan zingen, maar ook nog in een andere taal. Net als vorig jaar zal de jury bestaan uit bariton Henk Poort, radio-dj Giel Beelen en mezzo-sopraan Tania Kross.

Speciaal voor Van Popster tot Operaster reisde presentator Ernst Daniel Smid met zijn dochter Coosje af naar Bangladesh, een bezoek dat op hen beiden een enorme impact had. In dit Aziatische land werden ze namelijk geconfronteerd met honger en met watersnood. Ze zagen met eigen ogen hoe Oxfam Novib samen met de lokale bevolking aan oplossingen werkt.

Programma:
Van Popster tot Operaster
Presentator:
Ernst Daniël Smid