Parijs verwelkomt vijfde HEMA-vestiging (7e vestiging in Frankrijk)

Persbericht van HEMA

Na HEMA-vestigingen in de wijken Crèteil, Rosny2, Aubervilliers en Les Halles Rambuteau is het nu de beurt aan de wijk 'Evry2'. Deze vijfde winkel in Parijs opent haar deuren op 31 augustus aanstaande in het winkelcentrum van Evry2. De vestiging is opgezet volgens de internationale formule van HEMA en biedt een mooi aanbod van HEMA-producten. Sinds de opening van de eerste winkel in Frankrijk begin 2009, is dit de zevende vestiging in het land. Deze internationale formule is speciaal ontwikkeld voor landen waar de consument nog niet al te bekend is met de winkel en het merk HEMA en is inmiddels doorgevoerd in de vestigingen in Duitsland en in Frankrijk.

Van speelgoed tot olijfolie
Het internationale format van HEMA is gebaseerd op leefsituaties. De winkel is dan ook ingedeeld in
verschillende leefmomenten en de bijbehorende ruimte, zo is er de eetkamer, badkamer,
studeerkamer, woonkamer, kinderkamer, babykamer, keuken en een kamer met
bijouterie. In iedere afzonderlijke kamer zijn producten gegroepeerd die te maken hebben met dat
specifieke gebruiksmoment. Speelgoed en voorleesboeken vindt de klant bijvoorbeeld in de kinderkamer terwijl men voor pannen en bijvoorbeeld verschillende soorten olijfolie in de eetkamer moet zijn. Het nieuwe winkelidee zorgt voor een compact overzichtelijk filiaal waar mensen, die nooit
eerder in een HEMA-vestiging zijn geweest, snel de weg vinden.

Opening
Tijdens de openingsdagen ontvangen klanten een leuke big shoppers. Voor de kinderen zijn er gratis HEMA ballonnen en doosjes met snoep en koek.

Bereikbaar
De winkel ligt aan de Boulevard de L'Europe in het winkelcentrum 'Régional Evry2'. HEMA Parijs Evry2 is van maandag tot zaterdag geopend van 10.00 uur 's ochtends tot 20.00 uur 's avonds. Op donderdag is het filiaal tot 21.00 uur geopend. Het team bestaat uit zes medewerkers, en de dagelijkse leiding is in handen van filiaalmanager Clèmence Aounali.

Evry2
Het 'Centre Commercial Régional Evry2' ligt in een van de jongste wijken rond Parijs. Zo is de gemiddelde leeftijd van de inwoners van Evry 26 jaar. In het winkelcentrum zijn 235 winkels te vinden, waaronder Galeries Lafayette en H&M.

Een nieuwe winkel
Ronald van Zetten, CEO HEMA: "In onze thuismarkt Nederland en België zijn we wel wat verwend. Mensen kennen onze producten en onze winkels. In Frankrijk staan we met de opening van deze zevende winkel nog steeds aan het begin. Natuurlijk hebben we ervaringen opgedaan en veel geleerd sinds de opening van de eerste HEMA in Parijs begin 2009. De zes andere vestigingen doen het gelukkig erg goed. De reacties van onze Franse klanten zijn heel positief."

Internationale ambitie
HEMA heeft de ambitie om binnen Europa verder groeien en nieuwe markten te gaan zoeken. Met de opening van deze zevende vestiging in Frankijk werkt HEMA hard om deze ambitie daadwerkelijk vorm te geven. Inmiddels is HEMA operationeel in vijf landen: Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, België en Nederland. HEMA wil haar positie in al deze landen verder uitbouwen. En HEMA gaat door met de Franse expansie, en wel op een bijzondere locatie, eind 2011 is HEMA Gare du Nord een feit.

*




Razende Robot Reporter