Gemeente Binnenmaas

De Weerklank is School op Seef

23-08-2011

De christelijke basisschool De Weerklank in Westmaas begint het nieuwe schooljaar goed. Op woensdag 31 augustus a.s., om 12.00 uur, krijgt de school uit handen van wethouder Henk van Etten opnieuw het verkeersveiligheidslabel School op Seef. Het geldt tot 26 april 2013.

De school verdient het label opnieuw voor haar structurele inzet op het gebied van verkeerseducatie en -veiligheid in en om de school. De Weerklank is een kleine basisschool met een actieve verkeerscommissie, die volgens het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV) respect verdient voor haar inspanningen. De Weerklank is al School op Seef sinds 2008 en heeft in april van dit jaar het verkeersveiligheidslabel weer gehaald.

Nieuwe beleving

Het label wordt uitgereikt aan scholen die actief zijn op het gebied van theoretische en praktische verkeerseducatie en daarbij de ouders betrekken. Deze scholen geven structureel aandacht aan de verkeersveiligheid en doen er zoveel mogelijk aan om kinderen alert en vaardig te maken in het verkeer.
Op de basisschool hebben kinderen te maken met het verkeer (zelf op de fiets naar school, lopend naar school of in de auto met een ouder). Voor velen van hen is dit een geheel nieuwe beleving. Zij moeten zich niet alleen richten op hun eigen rol in het verkeer, maar ook hun aandacht richten op de rest van het verkeer en de omgeving waarin zij zich bevinden.

Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ouders en school om het kind daarin te begeleiden. Dit gebeurt onder andere met de School op Seef lessen in de vorm van praktische verkeerseducatie, het in kaart brengen van de school-thuisroutes en het communiceren met kinderen en ouders over verkeersveiligheid. Het label - uitgegeven door het ROV - is een beloning voor de school en voor de actieve verkeerscommissie.