Gemeente Lansingerland

Kijk in de wijk!

Op woensdag 31 augustus presenteert het Ontwerpteam Wijkaanpak Zeeheldenbuurt de voorlopige herinrichtingsplannen voor de Zeeheldenbuurt in Bleiswijk.

Sinds januari van dit jaar loopt het project wijkaanpak Zeeheldenbuurt in Bleiswijk. De riolering, water- en gasleidingen worden vervangen, het openbare gebied is toe aan een nieuw uiterlijk, maar aan leefbaarheidaspecten van de wijk wordt ook gedacht. Samen met 3B Wonen, de Politie Rotterdam- Rijnmond en inwoners van de Zeeheldenbuurt, werkt de gemeente aan een nieuwe ontwerp voor de wijk. Op deze manier is de Zeeheldenbuurt weer klaar voor de toekomst!

Ontwerpproces
Tijdens vijf ontwerpateliers hebben inwoners na kunnen denken over het nieuwe ontwerp voor hun woonomgeving. Hoe richten we de straten in? Moeten er meer parkeerplaatsen komen? Welke groen behouden we en welk groen wordt er dadelijk nieuw aangebracht? Hoe maken we de buurt prettiger om in te wonen? Kunnen we nog iets doen aan de overlast van hondenpoep? Dit is een kleine greep uit de vragen die tijdens deze sessies naar voren zijn gekomen. Uiteindelijk zijn de wensen en opmerkingen van de inwoners verwerkt in een voorlopig ontwerp dat op 31 augustus wordt gepresenteerd.

Ontwerpteam Zeeheldenbuurt

Tegels schilderen
Tussen 15.00 en 17.00 uur kunnen kinderen uit de wijk, stoeptegels beschilderen. Deze tegels worden vervolgens gebruikt in de kinderspeelroute die tijdens het ontwerpproces is bedacht. Dit is een route speciaal voor de kinderen om veilig naar hun favoriete speelplek te gaan. Alle kinderen zijn van harte welkom!

Informatiemarkt
Om 17.00 uur vindt er een korte toelichting op het nieuwe ontwerp plaats. Deze toelichting wordt om 19.00 uur herhaald. Om u zo goed mogelijk te informeren is er vanaf 17.00 uur een kleine informatiemarkt. Diverse partijen, waaronder Gemeente Lansingerland, 3B Wonen, Politie Rotterdam- Rijnmond, Stedin, Joulz en Dunea, informeren u over de aanleiding, de werkvolgorde, de planning en andere zaken die er gaan spelen in de Zeeheldenbuurt. Tussen 17.00 en 19.00 uur kunnen de aanwezigen, terwijl ze het ontwerp bekijken, genieten van een kopje soep met een broodje.

Locatie
Bij goed weer vinden de activiteiten buiten plaats, op het stuk groen in de hoek bij de Margrietlaan. Bij slecht weer maken we gebruik van de sportkantine van sporthal Rijneveen, Rembrandtlaan 40.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Beheer & Onderhoud via (010) 800 40 00. Ook kunt u een bericht sturen naar zeeheldenbuurt@lansingerland.nl. Voor meer informatie over het project kunt u terecht op de www.lansingerland.nl.

Te downloaden:


* Flyer wijkaanpak Zeeheldenbuurt.pdf pdf (788,51 KB)(Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader)