Provincie Utrecht

Tunnel krijgt plek in Rijsbruggerwegtracé

De provincie Utrecht is van plan een tunnel aan te leggen op de kruising Rijsbruggerwegtracé met de Achterdijk in Houten. Dit staat in het ontwerpinpassingsplan van de verbindingsweg tussen Houten en de A12, wat vanaf 31 augustus ter inzage ligt.

In het voorontwerpinpassingsplan, wat begin dit jaar ter inzage lag, was er nog sprake van een turborotonde met fietstunnel. Na formele en informele opmerkingen uit het gebied heeft de provincie gekozen om de bewoners op een aantal punten tegemoet te komen. Zo komt het noordelijke gedeelte van de weg lager te liggen en kan het landbouwverkeer op de Binnenweg de verbindingsweg nabij Houten oversteken.

Gedeputeerde van Lunteren: "Wij nemen signalen uit het gebied serieus, nu uit onze eigen onderzoeken geen grote belemmeringen komen is de keuze snel gemaakt."

Vanaf woensdag 31 augustus t/m dinsdag 11 oktober ligt het ontwerpinpassingsplan ter inzage in de gemeentehuizen van Bunnik en Houten en in het provinciehuis te Utrecht. In deze periode kunnen zienswijzen worden ingediend. Volgens de planning wordt het definitieve inpassingsplan in januari 2012 vastgesteld.

Zienswijzen
De provincie Utrecht heeft oog voor de verschillende meningen die er zijn in het gebied over de nieuw aan te leggen verbindingsweg. Zij biedt belangstellenden daarom ruimschoots de gelegenheid om tijdens de periode van terinzagelegging informatie in te winnen en zienswijzen mondeling toe te lichten. Zienswijzen kunnen worden ingediend per email aan statengriffie@provincie-utrecht.nl of per post aan: Provinciale Staten van Utrecht, ter attentie van de heer H. Schoen, Postbus 80300,

3508 TH Utrecht.

Informatiemarkt en hoorzittingen
Op 27 september is een gecombineerde bijeenkomst georganiseerd, bestaande uit;

- informatiemarkt van 18:00 uur tot 19:30 uur
- hoorzitting van 19:30 tot 20:30 uur
- hoorzitting voor de gemeenteraden van 21:00 tot 22:00 uur.

De avond vindt plaats in het Provinciehuis, Pythagoraslaan 101 te Utrecht. Op de informatiemarkt kunt u terecht voor informatie en het stellen van vragen met betrekking tot het inpassingsplan of het project als geheel. Aanmelden voor de informatiemarkt is niet nodig. Belangstellenden kunnen tot 19:30 uur de markt komen bezoeken.

Voor de hoorzitting die bedoeld is voor mondelinge zienswijzen is telefonisch aanmelden noodzakelijk. Dit kan vanaf woensdag 31 augustus t/m donderdag 22 september bij mevrouw L. Mieszczynski, (030) 258 23 67. Zij is bereikbaar op maandag t/m donderdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 17:00 uur.