Ingezonden persbericht


Flying Flapjacks opent Waterpop 2011

Wateringen - 19 juni 2011

In een goed gevuld Nederland Drie vond zaterdagavond de spannende finale van Waterproof 2011 plaats. Vier bands streden om een plek op het Waterpop podium op zaterdag 13 augustus 2011. De winnaars van de vier voorrondes, FortyNine, Kinkobra, The Levis en Flying Flapjacks als vervanger van Mr. Man lieten zich van hun beste kant zien.

Doordat Mr. Man, de winnaar van voorronde twee, verhinderd was voor de finale kreeg Flying Flapjacks de kans aan de finale deel te nemen. Flying Flapjacks opende de avond vol enthousiasme en energie. Volgens de jury zat de technische kant van de set goed in elkaar. Een zeer sympatieke band die weet te overtuigen.

De tweede set werd gespeeld door The Levis, deze Haagse band maakte indruk op de jury doordat het helemaal 'klopt'. De bandleden zijn erg goed op elkaar ingespeeld en het geheel is duidelijk meer dan de som der delen. De jury voerde enige discussie over de herkenning van Incubus en Pearl Jam in de muziek van The Levis. Dit werd enerzijds als een compliment en anderzijds als een minpunt gezien.

Kinkobra knalde in de derde sessie van het podium. Een mooi plaatje om naar de kijken, maar zo nu en dan misschien te veel gestyleerd. Deze band schenkt duidelijk aandacht aan de performance en het plaatje op het podium. Door de vele interactie met het publiek was het een vermakelijk optreden om te aanschouwen. Wederom een goede enthousiasmerende bak muziek vol emotie.

Tot slot gingen de mannen van FortyNine los op het podium. Het publiek was inmiddels helemaal warmgedraaid en deed mee op de muur van muziek van FortyNine. De band is enthousiast en staat vol overgave op de bühne. Het grunten gaat de zanger beter af dan het zingen, maar de combinatie van beide stylen zorgt voor een goede afwisseling.

Deze finale van Waterproof is met recht een spannende avond te noemen. De juryleden waren het niet zomaar met elkaar eens en de discussie duurde even. Alle vier de bands waren 'Waterproof' en hadden niet misstaan op het podium van Waterpop. Gelet op de afwisselende muziek en het gehele plaatje is besloten dat Flying Flapjacks de kans krijgt Waterpop te laten zien wat ze kan. Een mooie opening van een hopelijk even mooie 34e editie Waterpop!

Deze zomer vindt de 34e editie van het gratis toegankelijke festival Waterpop plaats. Op zaterdag 13 augustus is er tussen 12.00 en 23.00 uur in het Hofpark in Wateringen voor jong en oud veel te zien en te horen. Naast een vernieuwend programma met bekende en minder bekende bands, biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een uitgebreide festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Bekijk regelmatig www.waterpop.nl voor meer updates.


---