Ingezonden persbericht


Wateringen, 15 mei 2011

Een rijtje nieuwe namen voor het podium van Waterpop

De vaart zit erin! Met vier nieuwe namen die het Waterpoppodium zullen betreden op zaterdag 13 augustus begint de line-up meer en meer vorm te krijgen. Eerder werd bekend dat de acts Kensington, Vanderbuyst en La Chiva Gantiva hun bijdrage leveren aan de 34e editie van Waterpop.

Fishbone (USA/ Feest!)
Terug naar de nineties met een oude bekende. In de jaren negentig zorgde de Amerikaanse band Fishbone voor menig knallend feestje. Een opzwepende mix van ska, punk, soul en funk: swingender kan niet! De band is een inspiratiebron geweest voor grote bands zoals No Doubt, Red Hot Chili Peppers en Jane's Addiction.

The Phantom Four & The Arguido (NL/ old school)
Vergeet je surfboard niet mee te brengen naar het Hofpark. De beste surfband uit de lage landen, aangestuwd door de legendarische frontman van de Urban Dance Squad, komt naar Waterpop. De band creërt een geheel eigen sound die de rauwheid van eighties surfpunk en new wave combineert met een modern rockgeluid.

Shaking Godspeed (NL/ vuig&ruig)

Vuige rock met een bluesy randje, dat is Shaking Godspeed. Dit trio is samengesteld vanuit alle rock 'n roll hoeken van Nederland. De grond beeft als Shaking Godspeed begin 2010 voor het eerst van zich laat horen. Een verrassende EP op Quadrofoon Records in januari 2010, gevolgd door een overrompelende show op Noorderslag en een onafgebroken reeks optredens door Nederland; waar de band ook speelt, de seismische activiteit neemt overal toe.

Ralph de Jongh & Crazy Hearts (NL/ Rootsy Americana)

Voor wie van heerlijke en eerlijke gitaarmuziek houdt. Samen met zijn band Crazy Hearts brengt Ralph de Jongh een verfrissende mix van pop, rock en rootsy americana. Deze band zal de bezoekers van Waterpop laten horen en zien wat rauwe muziek recht uit het hart is! Deze week verschijnt het debuutalbum waarover al veel positieve geluiden de ronde doen, dus houd het zeker in de gaten!

Waterproof

Wie Waterpop dit jaar opent, wordt zaterdag 18 juni bepaald in de finale van de bandcompetitie Waterproof. De eerste drie finalisten zijn FortyNine, Mr. Man en Kinkobra. De vierde en laatste finalist zal zaterdag 21 mei bekend worden tijdens de laatste voorronde.

Deze zomer vindt de 34e editie van het gratis toegankelijke festival Waterpop plaats. Op zaterdag 13 augustus is er tussen 12.00 en 23.00 uur in het Hofpark in Wateringen voor jong en oud veel te zien en te horen. Naast een vernieuwend programma met bekende en minder bekende bands, biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een uitgebreide festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Bekijk regelmatig www.waterpop.nl voor meer updates.


---