Ingezonden persbericht

BEELDBERICHT

Amsterdam, 13 augustus 2011

Première Vloed! in het Compagnietheater.

(Première Vloed! 13 augustus 2011 - foto: Ronald Knapp - klik hier om het beeld te downloaden)

Zaterdagavond beleefde de opera Vloed! van componist Boris Blacher zijn première in het Compagnietheater. De opera vertelt het verhaal van een groep toeristen die tijdens een wadwandeling naar een wrak, wordt overvallen door de opkomende vloed.

Vloed! is nog te zien aanstaande zondag- en maandagavond in het Compagnietheater om 20:00 uur.
Naast de muziektheaterproductie Vloed! kan het publiek van het Grachtenfestival op zondag 14 augustus twee bijzondere recitals in het Compagnietheater bijwonen die zich geheel concentreren op de liederen en kamermuziek van Boris Blacher.

Vloed! is een productie van het KamerOperaProject i.s.m. het Grachtenfestival.

Het festival duurt nog tot en met zondag 21 augustus. Meer informatie over de concerten en kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.grachtenfestival.nl en bij de Festivalkassa in het Compagnietheater.

Friesland Bank is hoofdsponsor van het Grachtenfestival; hoofdbegunstiger is het VSBfonds.
Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, is beschermheer van het Grachtenfestival.

----------
Het Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende festival met klassieke muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam, met uitlopers naar andere stadsdelen zoals Noord. Gedurende 10 dagen is Amsterdam een podium voor jong Nederlands muzikaal talent en biedt het publiek - 45.000 bezoekers in 2010 - een muzikale reis langs bijzondere locaties, ongekend muzikaal talent en verrassende muzikale belevenissen.

Het Grachtenfestival 2011 vindt plaats van 12 t/m 21 augustus.

----------
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht