Artis

zaterdag 13 augustus 2011
19:30 - het veldje bij de Pampa
ZOOmeravond
Een avond zonder compromissen, niks vanuit het hoofd, alles vanuit het hart. Birgit Schuurman haar carriere kent vele vertakkingen. Ze begon op haar 16e als zangeres in de band Jeunes Turcs en nu, 17 jaar later, heeft ze drie solo-albums, vijf films, een televisieserie, presentatiewerk, meerdere korte films, theaterstukken en musicals op haar naam staan.

In 2011 staat ze voor het eerst op de planken met haar eigen muzikale theatershow. Birgit brengt een intieme voorstelling, waarin het publiek zichzelf kan herkennen maar bovenal Birgit kan leren kennen. Birgit zingt in Het Grote Verlangen nummers die haar gemaakt hebben tot wie ze nu is. Liedjes die ze altijd al heeft willen zingen, maar nooit eerder durfde. Liedjes die je misschien nooit bij haar zou verwachten maar die haar toch echt muzikaal gevormd hebben.

Van Nina Simone tot Herman van Veen, van Liza Minelli tot Muse, van The Rat Pack tot Elton John en van Robert Long tot Jeff Buckley. Hoe divers de artiesten ook zijn, allemaal hebben ze een gemene deler: hun nummers gaan over "Verlangen", in al haar vormen. Op geheel eigen en originele wijze brengt Birgit, onder begeleiding van 4 topmuzikanten, haar eigen interpretatie van een aantal klassiekers en minder bekende nummers ten gehore.Ze haalt ontroerende, herkenbare en hilarische herinneringen op aan haar eerste blokfluitles, zingen op de achterbank van de Mitsubishi, haar zogeheten "r&b-periode" en ze vertelt over haar onverklaarbare liefde voor theatrale musicalliedjes.Begeleid door topmuzikanten zingt Birgit de sterren van de hemel en er weer aan!