Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachte aan na waarschuwingsschot

Eindhoven-Tongelre, Geldrop, 13-08-2011 o Na het lossen van een waarschuwingsschot kon de politie zaterdagmiddag rond 14.30 uur een man aanhouden (verdere info over de verdachte ontbreekt) op de Kardinaal Van Rossumstraat. Twee andere verdachten, vluchtte met een auto richting Geldrop. Ter hoogte van de omgeving Hazelaar in Geldrop trof de politie een verlaten voertuig aan. De inzittenden waren spoorloos. Het zou gaan om twee licht getinte mannen van rond de 25/35 jaar. Een van hen droeg een gestreept shirt.

De politie was door een omwonende rond tweeën gewaarschuwd dat meerdere personen zich vreemd ophielden bij een woning aan de Sint Petrus Canisiuslaan. Een van hen zou een bivakmuts dragen en over een schutting van een woning klimmen. Toen de politie arriveerde rende een van de verdachten de brandgangetjes in. Er volgde een achtervolging en loste een politieagent een waarschuwingsschot. Hierna kon de man worden aangehouden.

Wanneer getuigen de vluchtauto met de twee mannen heeft gezien dan wel bijzonderheden hebben waargenomen die kunnen leiden tot de opsporing van de daders, dan kan er met de politie contact worden opgenomen, tel: 0900 - 8844. Anoniem kan ook, tel: 0800 - 7000.