Politie Brabant Zuid-Oost

Verdachten aangehouden op A2 voor mishandeling

Maarheeze, Eersel, 13-08-2011 o De politie hield op de A2 bij het tankstation 't Haasje ter hoogte van Maarheeze twee verdachten aan voor mishandeling en bedreiging. De aanhouding gebeurde vrijdagavond rond 23.00 uur, nadat de A2 op die hoogte uit veiligheid voor het overige verkeer door de politie was geblokkeerd. De reden hiervoor was dat de verdachten mogelijk in het bezit waren van vuurwapens. De verdachten zijn een 42-jarige man uit Sittard en een 41-jarige Nederlander, woonachtig in Duitsland.

Een klein uur daarvoor alarmeerde een 36-jarige vrouw de politie. Zij vertelde dat haar ex-vriend (de 41-jarige), haar woning in Eersel binnendrong nadat zijn handlanger had aangebeld. In de woning werd zij en een vriend die ook in de woning was bedreigd door haar ex. Dat zou hij gedaan hebben met een vuurwapengelijkend voorwerp. Hij zou haar ook met onder andere geslagen hebben. Kort hierna verlieten de mannen haar woning en reden met de auto weg.

Na de alarmering beschikte de politie over een signalement van de verdachten en zagen dat de auto met de verdachten erin wegrijden in de richting van de autosnelweg. Ter hoogte van het tankstation 't Haasje konden de bestuurder en de bijrijder uit de auto worden gepraat en zijn ze direct daarop aangehouden. Er werden geen (vuur)wapens aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. De vrouw deed aangifte van mishandeling en bedreiging.